Отнема само за 30 секунди: Проверете дали сърцето ви е здраво, нужна ви е само малко студена вода

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Една проста процедура ще ви помогне да научите много за здравословното си състояние. Преди да тръгнете по лекари, направете няколко теста, за да разберете причината за заболяването, опитайте се сами да се диагностицирате. Може би резултатите от изследването ще ви помогнат да разберете кои органи не са в ред и какво трябва да бъде лекувано.
Сърцето
Сърцето е коварен орган. То може да има проблеми, а вие да не разберете за съществуването им. Тогава в един момент да се случи най-лошото.
Кардиохирург номер едно на България Проф. Александър Чирков е категоричен: тараторът спасява сърцето в жегитеКардиохирург №1 проф. Александър Чирков продължава да оперира сърца. Той е спасил живота на стотици …Jul 23 2019vijti.com

Препоръчваме ви да извършите следната процедура. В малък контейнер сложете много студена вода, може дори и с лед. След това потопете дланите си в него за 30 секунди. И оценете резултатите: ако върховете на пръстите ви са станали бледи, тогава имате проблеми с кръвообращението.
Работата на човешкото сърце зависи от много фактори: наследственост, тегло, физическа активност, страничен ефект от взети лекарства, стрес.
Наличието на проблеми най-напред реагира в кръвоносните съдове на върха на пръстите, в носа и дори в ушите. Те стават по-слаби от лошо кръвоснабдяване, губят чувствителност.
Лошото кръвообращение може да се подобри дори и с помощта на храненето.

Как да се храним за здраво сърце
За да се предотврати развитието на сърдечно заболяване, усилията трябва да са носочени към предотвратяване развитието на атеросклероза или с други думи да се предотврати уплътняването на артериите и загубата на еластичността им. Това може да се постигне с придържането към подходящ хранителен режим, пише puls.bg.
Благодарение на правилния, и подходящия за здравето на сърцето, хранителен режим, се редуцират и дори елиминират потенциални рискови фактори за сърдечно-съдово заболяване. С подходящ избор на хранителни продукти се постига намаляване на нивото на общия холестерол и липидите с ниска плътност LDL, лошия холестерол, което се отразява благоприятно и на артериалното налягане. Режимът нормализира и кръвната захар, с което допринася за освобождаване на излишни мазнини по тялото и намаляване на телесната маса.

Представата ни за диета е свързана с ограничителен режим. Тук под диетичен хранителен режим се има предвид рационално хранене, което акцентира върху избора на правилните хранителни продукти. Множество проучвания напоследък показват, че не изключването на храни от диетичния режим, а обогатяването му с полезни за сърцето, е по-ефективно.
Рибата е храната за сърцето. Източник е на натурални белтъчини и омега-3 мастни киселини, които повишават HDL-холестерола в кръвта, същият, който извежда лошия холестерол от артериите. С това се предотвратява натрупването на мастни плаки по стените на артериите.
Ползата е не само за сърцето, така се намалява и риска от инсулт.

Мазните храни все пак трябва да се консумират премерено. Необходимо е да се ограничи общата консумация на мазнините, като се увеличи използването на полезните в храната, вместо наситените и транс мазнините. Такива се съдържат в маслото, маргарина, салатните сосове, пържената храна, десертите, захарните изделия, менютата в ресторантите за бързо хранене. По-полезни са мононенаситените. Такива са зехтинът и фъстъченото масло.
Всички продукти от животински произход съдържат холестерол. Консумацията им се отразява на съдържанието на холестерол в кръвта. Тези храни са опасни за хората със сърдечно-съдови проблеми и болно сърце. Наситените мазнинини и холестерола обикновено се намират в едни и същи храни, което значително улеснява избора.
Полезни за здраво сърце са зеленчуците, плодовете, зърнените и бобови култури. В профилактичните програми срещу сърдечно-съдови заболявания акцент се поставя именно на тях.

Основен източник на енергия са сложните въглехидрати – тестени и макаронени изделия от пълнозърнесто брашно, сладки картофи. Простите трябва да се избягват – това са всички продукти, които съдържат захар, бяло брашно. Простите въглехидрати, освен това влошават здравословното състояние при наличие на високо ниво лош холестерол и триглицериди и риска от развитие на сърдечно-съдово заболяване.
Белтъчната храна също е ценна и необходима, за да може организмът да поддържа мускулите си, а сърцето е най-важният. С консумацията им обаче също не бива да се прекалява, а да се осигурява необходимото. Прекомерните количества имат точно обратен ефект – предразполага към развитие на сърдечно заболяване. Единственото решение на проблема е придържането към балансираност в режима на хранене.

За да не отслабне сърцето трябва да се избягва гладуването. Редовното хранене на сравнително равни интервали време поддържа нивото на кръвна захар в норма. Така не се изпада и в състояние на „вълчи глад“, който е в основата на преяждането и напълняването. При редовно хранене нямаме необходимост от много калории и несъзнателно намаляваме количеството консумирана храна. Храненето 5 – 6 пъти на ден в малки количества нормализира и нивото на холестерола в кръвта.
Консумацията на сол също трябва да е премерена – нито малко, нито много. Максимум до 5 г на ден.
Не бива да се забравя и за пиенето на вода и други течности. Водата спомага всяка една жизнена функция на организма.
Източник: Марица
Ако забележите отоци, болки в сърцето, изтръпнали крайници, то това са най-честите симптоми за един сериозен проблемОрганизмът е добре смазан механизъм, където различни микро- и макроелементи са в хармонично взаимоде…Jul 23 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!