Оголиха ми се много венците, стигна се дотам, че спрях да се усмихвам, добре че зъболекарката ми ми каза за тези домашни рецепти

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Оголените венци биха могли да доведат до загуба на зъби. Разберете как бихте могли да излекувате устната кухина с натурални средства.

Тези природни средства ще ви помогнат да възстановите оголените венци .

Венците са меката тъкан, която покрива корена на зъба и го поддържа на място. След като те се оголят се образуват джобове между зъбите, където е доста вероятно да се образуват бактерии. Зъбите стават чувствителни и започват да болят.

Млада зъболекарка лекува безплатно пациенти в нуждаД-р Филианна Филипова иска да обърне внимание всички хора да следят състоянието на своите зъби и при…Jul 15 2019vijti.com

Този проблем често бива пренебрегнат, тъй като се развива бавно и непрекъснато, но липсата на лечение на оголените венци може да доведе и до загуба на зъби.

Първият признак на оголените венци е появата на чувствителност на зъбите. Други признаци, които сигнализират за проблема са:

зъбобол / болка
увеличаване на размера на зъб/зъбите

Оголените венци могат да са симптом на някакво заболяване на венците, но биха могли да са причинени и от лоша устна хигиена, агресивно миене на зъбите, парадонтални заболявания, хормонален дисбаланс, пушене, гени, пиърсинг на езика или устните и други.

Лечение

В начален стадии оголването на венците лесно бихте могли да се третира и излекува от стоматолог, който е необходимо да почисти зоната под линията на венците. Ако проблемът не се лекува навреме, единствената възможност може да остане операцията за регенериране на загубена кост или тъкан, за намаляване на дълбочината и т.н.

Въпреки това, може да опитате няколко природни средства за лечение на оголените венци, за да избегнете оперативното лечение или загубата на зъби. При по-тежка инфекция на венците е наложително да се свържете със стоматолог, за да обсъдите с него вариантите за лечение.

Предложените по-долу методи, в комбинация с поддържане на добра хигиена на устната кухина, ще ви помогнат в борбата с оголените венци.

Зелен чай

Зеленият чай има чудодейни ползи за здравето. Той е богат източник на антиоксиданти, които ще ви помогнат да се отървете от свободните радикали и токсини, които могат да доведат до парадонтоза. Употребата на зелен чай ще предотврати подуването, причинено от оголените венци, благодарение на своите противовъзпалителни свойства. Всичко, което трябва да направите, е всяка сутрин да пиете чаша чай.

Алое вера

Алое вера е много популярно растение, което се използва за грижа за кожата, благодарение на своите регенериращ и противовъзпалителен ефект. При оголените венци, Алое вера може да се използва, за да лекува възпаление, да регенерира повредените тъкани и да предотврати инфекциите, а всичко това е благодарение на антибактериалните свойства на растението.

Употреба: Използвайте Алое вера като вода за уста. Смесете го с малко количество вода и правете гаргара с него, след като сте измили зъбите си. Може да сложите гел от алое върху четка, и да си измиете зъбите още веднъж в продължение на 3- 5 минути. След това изплакнете.

Кокосово масло

Кокосовото масло е едно от най-ефективните средства срещу бактериални инфекции на устната кухина, което е основа причина за оголените венци. Използването на маслото ще предотврати появата на кариеси, ще излекува устната кухина и ще помогне за възстановяване на тъканта на венците.

Употреба: хапнете една лъжица органично кокосово масло и предъвквайте, колкото време можете да издържите. Постепенно увеличавайте времето, докато стигнете до 20 минути. Важно е да не поглъщате маслото, защото то е пълно с токсини и бактерии. Трябва да изплюете. Изплаквайте устата си след всяка употреба.

Евкалипт

Евкалиптът има множество ползи за здравето. Той се бори с бактериите и микробите в устата, както и с всички видове инфекции. Намалява подуването, благодарение на мощните му противовъзпалителни свойства.

Употреба: Оголените венци ще излекувате, смесвайки 1-2 капки евкалиптово масло с 1-2 супени лъжици вода. Потапяте четката си за зъби в тази смес и прилагате върху венците. Масажирайте леко, за да не се раздразнят венците.

Смирна

Смолата от дървото смирна има изключителен ефект върху оголените венци и лечение на заболявания на устната кухина. Нещо повече, тя ще спре рецесията на венците и ще предотврати бъдеща инфекция.

Употреба: Смесете прах от смирна с вода, за да получите паста. Нанесете върху венците и масажирайте нежно в продължение на няколко минути.

Карамфилово масло

Това масло се използва често при зъбобол. Карамфиловото масло бори всички видове микроби, бактерии, заболявания в устата. То ще облекчи подуването, причинено от оголените венци, благодарение на противовъзпалителните си свойства. Освен това употребата на карамфилово масло ще ви помогне да се отървете от неприятния дъх.

Употреба: Използвайте 1-2 капки карамфилово масло за масаж на венците. Правете това три пъти дневно. При наличието на кръвни съсиреци е необходимо да се консултирате със стоматолог преди да прилагате карамфилово масло.

Превенция

Най-добрият вариант е да не се стига до този проблем. Ето какво е важно да следвате, за да избегнете оголените венци, както и други заболявания и инфекции в устната кухина:

добра хигиена
не мийте зъбите си агресивно
движете четката за зъби с нежни кръгови движения
използвайте мека четка за зъби
използвате конец за зъби, след всяко хранене
ако нямате възможност да използвате конци или да измиете зъбите си, използвайте вода за уста след хранене
пийте достатъчно вода – това ще елиминира токсините, микробите и бактериите в устата
здравословна диета – нездравословното хранене увеличава риска от развитието на бактерии в устата и отслабва имунитета, което може да доведе до различни инфекции. Намелете сладкото, газираното, избягвайте кофеина, алкохол и бяло брашно. Увеличете консумацията на плодове и зеленчуци.

Вода за уста

Редовното използване на вода за уста, ще ви помогне да предотвратите появата на микроби и бактерии. Измивайте устата си два пъти на ден. Можете да си приготвите домашна вода за уста с помощта на етерични масла.

смесете 1 до 2 капки етерично масло (карамфил, чаено дърво, масло от градински чай или ментово масло) с ¼ до ½ чаша вода. Използвайте редовно.

Добавки, които ще ви помогнат да предотвратите оголването на венците:

витамин С – укрепва имунната система и има силни противовъзпалителни свойства

гинко билоба – подобрява циркулацията на кръвта, което е от съществено значение за здрави венци

калцият е от решаващо значение за вашата дентална и здравето на костите.

цинк – стимулира имунната система и се бори с различни видове бактерии, които водят до орални заболявания и инфекции

коензим Q10: помага възстановяването на оголените венци и стимулира клетъчната регенерация

Зъболекарка от Варна предлага безплатна помощ за бедни: Красивата д-р Филипова решила безвъзмездно да помага на хора в бедаИзобщо не е тайна за никого, че много пациенти не посещават редовно зъболекарския кабинет заради лип…Aug 29 2019vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!