Нова жертва на COVID-19 у нас, почина 74-годишен мъж

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

След продължителни реанимационни мероприятия днес е починал 74-годишният мъж, хоспитализиран в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“. Това съобщиха от Министерство на здравеопазването. Пациентът беше приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8-ми март. Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми. След провеждане на лабораторни изследвания за новия коронавирус резултатите бяха положителни.

Китай: Военните на САЩ пуснаха коронавируса в УханОфициалният представител на Министерството на външните работи на Китай Чжао Лицзян направи предполож…Mar 14 2020vijti.com

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.

По-рано почина съпругата на 74-годишния мъж. Двамата бяха приети в тежко състояние в „Пиргов“. Знае се, че те са имали контакт с роднина, която се е завърнала през февруари от Италия. Голяма част от семейството е под карантина. Вчера дори ръководителят на Оперативния щаб за коронавируса генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски коментира, че няма кой да погребе жената, защото фамилията си е позволила неблагоразумието да не спази препоръките за празненства с много хора, като сега роднините са под наблюдение.

Случаите на коронавирус у нас са 31. От днес имаме двама починали. Останалите пациенти с положителна проба на COVID-19 са в София, Монтана, Плевен и Габрово.  Страната вече въведе извънредно положение заради разпространението на вируса. Притесненията са, че у нас има различни точки на поява на коронавируса. Хората трябва да поддържат добра хигиена и да избягват контактите със заразени. Най-застрашени са възрастните. Младите изкарват вируса по-леко.

В света най-засегната е Китай – държавата, откъдето тръгна COVID-19. Следва Италия, където положението все още трудно се появява. Иран и Южна Корея са следващите най-засегнати.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!