Не позволявайте на зъбния камък да превземе устата ви, руши зъбния емайл и причинява опасни възпаления

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Зъбният камък се отлага както върху повърхността на зъбите, така и на границата им с венците. Натрупването му е най-интензивно в съседство със слюнчените жлези и по вътрешната повърхност на кътниците. Свързва се с лоша дентална хигиена, но понякога е последица от заболяване, а също така и специфичният състав на слюнката може съществено да ускорява процеса. Важно е да се отбележи, че отлагането на зъбен камък създава условия за възпалителни процеси в устната кухина, чийто резултат е рушенето на зъбния емайл, парадонтоза и ранна загуба на зъби.
А последното определено има негативен ефект върху общото здравословно състояние. Ето защо почистването на зъбен камък не е глезотия и суета, а нормална грижа за здравето. Премахването на зъбен камък става по различни начини.
Академик Борис Болотов: Това е точната рецепта за лечение на болни зъби, на 87 г. нямам нито един падналИзвестният академик Борис Болотов е уважаван и ценен от хиляди. Нещо повече – той е считан за вълшеб…Nov 9 2018vijti.com

Най-ефективно изглежда осъществяването на тази операция от достатъчно опитен стоматолог; който буквално изстъргва зъбния камък или механично, или с ултразвук, или с лазер. Ефективно е, но скъпичко – цената варира в границите от 60 до 90 лева! Тук ще ви препоръчаме как да се справяте с проблема – ако го имате – като използвате домашно приготвена „вода за уста“.
Предимствата й пред предлаганата в аптеките вода за уста са: първо, контролирате вида и количествата на съставките, нещо което не можа да направите при „търговката вода“ (често пъти тя съдържа консерванти, оцветители, ароматизатори и други вредящи на здравето химически съставки) и второ, несъпоставимите цени на двата продукта.

Основната съставка на домашната вода за уста е содата за хляб, която представлява натриев бикарбонат, който, взаимодействайки със зъбния камък, просто го разтваря.
Нещо повече това химическо съединение притежава и бактерицидни свойства и премахва микробите, които водят до кариеси и „лош“ дъх. Другите съставки са:
3%-ен разтвор на водороден пероксид (т. нар. „кислородна вода“), готварска сол (натриев хлорид), като и топла и студена вода.

Пропорциите им са съответно: 1 с. л. сода за хляб, ½ ч. чаша кислородна вода (около 100 мл), ½ ч. л. готварска сол, ½ ч. чаша топла вода и 1 ч. чаша студена вода. А ето как действате: първата операция включва да смесите старателно содата за хляб с готварската сол, след което намокряте с топла вода четката си за зъби, натопявате я в приготвената смес и започвате енергично за разтърквате зъбите си като обръщате особено внимание на основата им – към венците. След като изплакнете устата и зъбите си, пристъпвате към втората операция: смесвате кислородната с топла вода и жабуркате в продължение на 1 минута. Процедурата повтаряте 1 – 2 пъти седмично.

Важно е да не поглъщате домашно приготвената вода за уста (още по-малко – купената от аптеката), защото ефектът на някои съставки върху храносмилателния тракт не е здравословен! Профилактично ви препоръчваме да миете 3 пъти на ден зъбите си с подходяща паста за зъби, като например, Jason Healthy Mouth, съдържаща различни етерични масла – от семена на грейпфрут и копривка, флуорид, канела, морска сол и други полезни съставки. Колгейт (Colgate) е също подходяща паста за зъби за предпазване от зъбен камък. Може да използвате и хомеопатични средства като: ацидум флуорикум, хина или мезереум. Имате богат избор – действайте!
Вече мина доста време откакто спрях да изхвърлям черупките на яйцата – спестих си много ядове, а резултатът е поразителенНормалният растеж на децата и поддържаните на здраво тяло на възрастните зависят съществено от колич…Jan 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!