Не изхвърляйте динената кора: Може да ви послужи отлично

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вероятно, не всички от вас знаят, че динената кора е много полезна, дори и по-полезна, отколкото самия плод! След като прочетете за ползите за здравето на бялата, твърда и безвкусна динена кора, вие никога повече няма да я изхвърляте!
Предполагаме, че всеки обича вкуса на парче сочна охладена диня в горещите летни дни. Освен своя освежаващ вкус обаче, динята притежава изключително полезни хранителни свойства, благодарение на веществата, които се съдържат в нея и най-вече в нейната кора.
Динената кора съдържа големи количества витамин С, А, В6, цинк, калий и магнезий, както и ликопен, който е мощен антиоксидант.
Банановите кори имат широко приложение, затова не ги изхвърляйте на боклукаГодини наред лекомислено сме изхвърляли в боклука банановите кори, а това се оказва груба грешка, по…Dec 4 2018vijti.com

Динената кора е богата също и на аминокиселини, които поддържат здравето на мускулите. В допълнение, влакното в динята също така помага за отслабване. Цитрулинът пък успокоява нервите и лекува тревожност. Високото съдържание на вода я прави мощен диуретик и помага за премахване на излишната вода от организма. Динената кора стимулира също и имунната система.
Корите на динята са богати на аминокиселината цитрулин, която играе особено важна роля в много биологични процеси и от която мускулите се нуждаят след фитнес тренировка. Тази аминокиселина е също така добре позната хранителна добавка, основно под формата на цитрулин малат, рекламирана като подобряваща спортните резултати.Можете да добавите малко динена кора във вашата вечеря след тежката тренировка.

Консумирането на динени кори е отличен начин да стимулирате либидото си. Не ви се вярва ли? Грешите, защото благодарение на високото съдържание на цитрулин, динената кора може да повиши сексуалното желание по естествен път. Няма да се налага да пиете хапчета или да правите нищо друго. Освен това, проучванията показват, че цитрулинът е полезен и при лека еректилна дисфункция.
Ако се питате как можете да я използвате, ние ви предлагаме да я нарежете на парчета и да я добавите към салатата или да я смесите с риба тон или пуешко месо и да я ядете два пъти на ден.
Така че не изхвърляйте кората следващия път, когато си купувате диня и се насладите на многобройните ползи за здравето си!
Харесва ли ви статията? Споделете я с приятелите и близките си!
Източник: букварче
Нямам стигане: Маринованите ми чушки карат всички да си оближат пръститеВ момента сме в сезона на приготвяне на зимнината. Всяко семейство има любими неща, които обича да с…Nov 16 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!