Началото на юни е времето, когато трябва да съберете зелени листа от орех, за се справите с лошите бактерии

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Страдате от гъбични кожни заболявания, обриви, акне, премръзнали области върху кожата? Или са ви налегнали възпалителни процеси на: лигавиците в устата и гърлото, на клепачите, на стомаха и/или червата? Или ви мъчат хемороиди?
Един и същ е природният лек, който ще ви помогне – чай от орехови листа. Защо този чай е толкова широкоспектърно ефикасен? Разковничето се крие в съдържимите съставки на ореховите листа: дъбилни вещества, ефирно масло „юглон“, флавоноиди, йод и не на последно място – значително количество витамин С. Комбинацията от тези съставки е направо „смъртоносна“ за „лошите“ бактерии, които проникват в организма ви чрез храни, напитки и дори чрез вдишвания въздух! И така, как да си приготвите този вълшебен чай?Зелените орехчета: Мощен лек срещу гинекологични проблеми и болести на щитовидна жлезаКой може да опита лечението с тинктура от зелени орехи :
Хората, страдащи от дисфункция на щитовидна…
Apr 15 2019vijti.com

Първо, още през първата седмица на месец юни си откъснете орехови листа – през този период те са гладки и гъвкави и издават характерна миризма на йод;
Изсушете ги – това ще ви отнеме броени дни; натрошете сухи листа, така че да получите 2 ч.л., които заливате с ¼ л студена вода; кипнете сместа и нека ври от 3 до 5 минути; прецедете я и тя е готова за ползване, както вътрешно – под формата на чай 2 – 3 пъти дневно, така и външно под формата на „седящи вани“ с разреден чай – 1 с.л. от него в 1 л вода.
Ваните се оказват учудващо ефикасни ако страдате от хемароиди, но при условие, че не сте алергични към дъбилните вещества – това ще установите по реакцията на стомаха ви, така че внимавайте!

Освен това, ако стомахът ви е здрав, то атакувайте бактериите с приготвена от вас смес от стрити орехови листа и домашен пчелен мед. Взимате по 1 с.л. от тази смес до 3 пъти на ден – ефектът е потресаващо бърз!
Съдържание на ореховите листа
До 3% инозит – известен още като инозитол или витамин B8- действието му се изразява в това, че пречи на отлагането на холестерол по стените на артериите и същевременно подпомага процесите на детоксикация на организма;
До 7% минерални вещества;
Около 4-5% дъбилни вещества;

Галова и елагова киселина- които са антиоксиданти;
Флавоноиди;
Веществото юглон- действащо благоприятно върху кожата;
Етерично масло- около 0, 03%;
Каротин;
Аскорбинова киселина;

Полезно действие на листата от орех

За промивки – при гинекологични проблеми, жабурене за по-здрави венци

Седящи вани: при хемороиди, подагра, при устойчиви гъбични и бактериални инфекции
Препоръчват се да се слагат във водата при къпане на малки деца – за здрава бебешка кожа, против пърхот, екземи, акне
Вътрешно при липса на апетит, за подобряване на храносмилането, при гастроентерит, при болно гърло
При проблеми с пикочната система- листата притежават значителен диуретичен ефект
Освен ореховата шума, не бива да пренебрегваме и полезното действие на ореховите черупки, както и на вътрешните им преградки.Откакто разбрах за тези рецепти черупка от орех не изхвърлям вкъщиЕдва ли има човек, който да не знае, че е необходимо да яде орехи, понеже са невероятно полезни за м…Mar 13 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!