Най-добрите рецепти за укрепване и прочистване на артериите: Колкото по-рано, толкова по-добре

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не бива да забравяме, че различни разстройства в сърдечно-съдовата система започват още преди човек да е навършил четиридесет години. Може дори да не подозирате, че вашето неразположение със здравето е свързано по някакъв начин със състоянието на артериите. А артериите, заедно с вените, са едни от най-важните кръвоносни съдове.
От тази статия ще научите внимателно подбрани народни рецепти за прочистване на артериите. Може да изберете само една от рецептите, може да ползвате няколко, като и да ги редувате. Важно е да сте упорити, за да има ефект. Билките, както много от вас сигурно знаят, работят с натрупване.
Дар от фараоните лекува за ден: Оправя простата, фиброза, диабет, остеоартрит, кръвно, грипЛечението с печен чесън има голямо предимство с това, че започва да действа незабавно и трае 24 часа…Jun 10 2019vijti.com

Наричат артериите „магистралите на живота“
И това съвсем не е случайно. Те свързват и минават почти през всички органи на тялото, осигурявайки газообмен и доставката на хранителни вещества в тъканите. Именно те носят живот на всяка клетка. Различните видове кръвоносни съдове осигуряват постоянството на вътрешната среда на тялото.
Сърдечно-съдовата система е сложен и съвършен жизнен механизъм, способен на самообновяване и самолечение. Въпреки това, се нуждае и от постоянни грижи. А в настоящите неблагоприятни условия на живот (стрес и мръсен въздух) изисква повишено внимание.

Със сигурност сте чували, че болестите на сърцето и кръвоносните съдове в наше време са значително „подмладени“: те засягат една голяма част от възрастното население на планетата. От тях страдат и деца. И тук вече не става дума само за наследственост на сърдечно-съдовите заболявания. Лошата работа на кръвоносните съдове във всеки орган води до недостатъчно кръвоснабдяване и насищане с кислород на на тялото. В резултат на това може да настъпи стагнация на всички жизнени процеси, което е изпълнено с развитието на много сериозни заболявания.
Обърнете внимание на вашето благополучие

Запитайте се: само обикновената умора ли ви пречи да се наслаждавате на живота? Следният списък от симптоми, които показват неизправност на сърдечно-съдовата система, ще ви помогне да разберете това:
– Често имате главоболие и виене на свят.
– Бързо се изморявате, често усещате обща слабост, неразположение без видима причина.
– Вашето благополучие се влошава, когато времето се промени.
– Често чувате „звън“ в ушите.

– От време на време ви притъмнява и виждате „мухички“ пред очите.
– Спите зле.
– Преживели сте лека сърдечна криза или инфаркт.
– Задухът възниква дори при минимални физически натоварвания.
– Изпитвате усещане за тежест и натиск в областта на сърцето.
– През деня имате чувство на сънливост и летаргия, дори и да сте се наспали.

– Ръцете и краката често стават по-студени.
– Понякога се появява изтръпване в пръстите на ръцете и краката.
– Вечер краката ви болят. Има усещане за тежест, особено ако трябваше да ходите или да стоите много.
– Имате спазми в крайниците.
Ако сте открили поне няколко от тези симптоми, време е да вземете мерки за подобряване на здравето си.

Най-добрите рецепти за укрепване и прочистване на артериите
Съдовото прочистване (и по-специално това на артериите) има положителен ефект върху тялото, „измива“ холестеролните плаки от артериите, прави ги гъвкави и здрави. В резултат на това проявите на атеросклероза значително намаляват, вероятността от сърдечен удар и инсулт се намалява, главоболието изчезва. Използвайки изброените по-долу методи, можете да подобрите зрението, слуха, както и да се справите с разширените вени на краката.
Традиционната медицина предлага следните методи за пречистване на кръвоносните съдове

Рецепта Едно
Вземете 100 г жълт кантарион, лайка, безсмъртниче и брезови пъпки (билките се приемат в изсушена и натрошена форма).
Вечер изсипете 1 с.л. от сместа в 0,5 литра вряла вода и оставете да постои 20 минути. Прецедете през кърпа (но не тензух) и изстискайте.
Разтворете 1 чаена лъжичка мед в чаша от тази инфузия и пийте преди лягане, след което не яжте и не пийте нищо друго.
На сутринта загрейте останалата течност на водна баня, разтворете 1 чаена лъжичка мед в нея и я изпийте 15-20 минути преди закуска.

Правете това ежедневно, докато сместа от билки свърши (трябва да я съхранявате в плътно затворен буркан). Курсът на почистване по този начин се повтаря на всеки 15 месеца.
В резултат на лечението метаболизмът рязко се подобрява, съдовете се почистват от мастни отлагания и стават еластични, което предотвратява появата на склероза, сърдечен удар и облекчава хипертонията.
Изчезва шума в главата, виенето на свят и зрението се възстановява.

Рецепта Две
Вземете 15 г листа от корен на валериана и маточина и 50 г билка равнец. 2 чаени лъжички от сместа се заливат с 1 чаша вода и се настояват на студено място в продължение на 3 часа, след което се слагат на котлона само да заври водата, охлаждат се и се прецеждат. Пийте този чай на няколко приема през деня. Пълен курс на пречистване – 3 седмици.

Рецепта Три за прочистване на артериите
Белият имел премахва неорганичните отлагания от артериите. Смелете горната част (стъблата и листата) на билката имел до получаване на брашно. 1 чаена лъжичка от него изсипете в 1 чаша вряла вода, поставете в термос и оставете за една нощ. Пийте от получената отвара по 2 с.л. супени лъжици 2 пъти на ден. Курсът на прочистване е 3-4 месеца.

Рецепта Четири
Следващият метод за почистване не само помага на съдовете, но укрепва и сърцето. Той се прави в продължение на 2 седмици. За всеки ден ще ви трябват 3 лимона и литър мляко. Сутрин на празен стомах пийте 1/3 литър мляко, а след това сока от един лимон. Повторете същото нещо на обяд, а след това – преди лягане. По време на почистването е препоръчително да се ядат само растителни храни.
Източник: Книгата на Юлия Попова „Съдови заболявания. Най-ефективните методи за лечение“,  lekuva.net 
Лечение с печен чесън, което започва да лекува веднага: Как става магията в стомаха виЛечението с печен чесън има голямо предимство с това, че започва да действа незабавно и трае 24 часа…Oct 1 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!