Много хора се къпят всеки ден. Експерти разкриват колко често всъщност трябва да взимаме душ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Някои хора не могат да се почувстват достатъчно чисти без дълъг горещ душ. Необходимо ли е, обаче, наистина да се къпем всеки ден? „Мисля, че къпането е повече от естетически съображения“, обясни пред „Тайм“ д-р Илейн Ларсън – експерт по инфекциозни заболявания от Университета в Колумбия. „Хората си мислят, че се къпят заради хигиената, но от гледна точка на бактериите не е така“, допълва тя. Проучване е показало, че антибактериалните сапуни и почистващите препарати, които много хора използват, не са много по-ефективни от обикновения стар сапун по отношение на намаляване на риска от инфекции.
Знаете ли, че мухълът е в състояние да съсипе здравето ви. Ето начин да се отървете от него, ако забележите, че го иматеМухълът в къщата може да се появи върху всяка повърхност, изложена на влага, в стаи с лоша вентилаци…Oct 5 2018vijti.com

А когато става въпрос за къпане, цялото стъргане и ексфолиране няма особен смисъл. Прекалено честото къпане дори може да повиши риска от някои здравословни проблеми. Сухата, напукана кожа е предпоставка за инфекции, тъй като през нея могат да преминат бактерии. Това означава, че честото къпане, когато кожата ви е вече суха, особено с възрастта, когато кожата става по-тънка и по-малко хидратирана, увеличава рисковете за „хващане“ на нещо. „Мисля, че повечето хора прекаляват с къпането“, казва д-р Брандън Митчъл от Университета „Джордж Вашингтон“.

Честото миене отмива естествените масла от кожата, в които се съдържа бактерия, поддържаща имунната система. Това важи с особена сила за антибактериалните кърпички и лосиони, които той перпоръчва да изхвърлите. От гледна точка на здравето, а не на това как изглеждате, вероятно веднъж-два пъти седмично е достатъчно да вземате душ. „Тялото ви е естествено смазана машина. И всекидневният душ не е нужен“, обяснява Митчъл. Той съветва пациентите си да не сапунисват изцяло тялото си. Наблегнете на подмишниците, задните части и слабините, където се произвеждат секрети с неприятна миризма. Останалата част няма нужда от сапун.
Източник:  blitz.bg
Това са 10-те най-вредни храни в България, които ни тровят и съсипват здравето. Ето кои са теПредлагаме ви класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, …Jan 30 2017vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!