Маслото, с което ще преборите разширените вени: Приготвя се лесно и върши отлична работа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В народната медицина невенът е считан за един от най-ефективните и широко приложими природни лекове. И въпреки всички постижения на фармацевтичната индустрия, билката продължава да се използва и в класическата медицина.
А ето как по най-лесния начин може да си приготвите масло от невен, което да ви помогне срещу дискомфорта, причинен от разширени вени.
За да го направите, залейте 1 чаена чаша пресен цвят от невен със зехтин, така че да ги покриете.
След това плътно затворете съда и го оставете да престои на тъмно топло място в продължение на 20 дни, като периодично го разклащате, пише фрамар.бг.
Руски цяр лекува успешно разширените вени, много лечители го препоръчват, а доволните нямат четСамо този, който страда от разширени вени, знае колко неприятно е това заболяване. Рецептите против …Jan 20 2019vijti.com

След това прецедете и използвайте готовото невеново масло за мазане или налагане на компреси върху засегнатите места. Освен това, маслото ефективно облекчава сърбеж и болка при ухапвания от насекоми.
Още здравословните ползи от невена:
– Лечебни свойства – ако приложите масло от цвета на невена върху порязвания, ожулвания, натъртвания, ухапвания от насекоми, можете бързо да ускорите процеса на зарастване, поради противовъзпалителните свойства на маслото, в допълнение на уникалните антиоксидантни съединения. Защитава от инфекции.

– Здраве на устната кухина – поради антибактериалните си свойства, невенът се добавя в съставките на различни билкови здравни и хигиенни продукти, включително пасти за зъби, води за уста, сапуни, шампоани, мокри кърпи, детска и бебешка козметика.
– Подобряване на външния вид на кожата – освен на раните, невенът влияе и върху външния вид на кожата. Влияе върху притока на кръв в клетките на кожата, осигурява антиоксидантна защита, намалява появата на бръчки и възрастови петна, дори намалява белезите.
– Подобрява зрението – изследвания сочат, че невенът съдържа някои антиоксиданти, които имат пряко отражение върху зрението. Бета-каротинът е от съществено значение за здравето и функционирането на очите.

– Възпаления – ако страдате от кашлица или имате секрети, чай от невен е препоръчително средство за защита. Ако имате артрит или подагра, разтрийте се с масло от невен. Ако стомахът ви е разстроен – невенът ще помогне за нормализирането му.
– Превенция от рак – маслото от невен има определени противотуморни свойства, които го правят изключително ценен.
– Спазми – невенът притежава и анти-спастични свойства. ако страдате от нарушения на нервната система, имате силни спазми, породени от менструация или друг вид спазматично състояние.

Предупреждение: Някои хора са склонни към алергични реакции към използването на маслото от невен, особено в по-високи дози и концентрации. Преди да подходите към употребата на невен, се консултирайте с лекар. А най-лесният начин да разберете е, ако капнете 1-2 капки от маслото от вътрешната страна на ръката си. Ако кожата се зачерви или получите сърбеж, то тогава не прилагайте повече продукта.
Източник: Брадва
Зеленчукът, който ще ви избави завинаги от досадните хемороиди, разширените вени, артрита и дори косопадаДа, става дума именно за морковите! Техните листа съдържат цели 12 елемента – желязо, фосфор, калций…Dec 28 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!