Лицето ви е истинска карта: Пъпките по него издават какъв здравословен проблем имате (ГРАФИКА)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много пъти се случва да имаме пъпки/обриви по лицето си и отговора най-често е храна или хормони. Преди всичко знаем, че акнето е храносмилателен или хормонален проблем по принцип, така че след като видим „дебелото черво“ или „ендокринната система“, търсим проблема по-подробно. Например, ако видим пъпка на носа, традиционната интерпретация е „сърце“. Или бузите разкриват „белите дробове“. Или челото „пикочния мехур“, но сега съвсем подробно ще опиша с какво може да е свързано това и какво можем да направим. Ако желаете бихте могли даже да си го принтирате и да си го държите в козметичното шкафче и винаги когато има проблем, да го преглеждате. Къде се е появила пъпката?Не подритвайте дивите кестени! Те са извор на здраве, ето от какво ни спасяватЕсен е и по улиците вече са опадали първите узрели диви кестени. Вместо да се поддаваме на навика да…Nov 26 2018vijti.com

Чело – пикочен мехур и черва: Пъпките тук обикновено са свързани с храносмилателната система и може да показват, че приемате по-трудно смилаема храна. Това може да означава и чернодробни проблеми, стрес или нередовен график на съня. На пръв поглед пикочният мехур изглежда няма нищо общо с акнето. Но проблемите с пикочния мехур се влошават и от дехидратации, токсини и антибиотици – същите неща, които влошават акнето. Eто някои неща, които трябва да опитате:

Какво да направя? Опитайте се да използвате горчиви билки или храносмилателни ензими. Уверете се, че получавате 7-9 часа сън всяка вечер. Ако подозирате, че имате проблеми с черния дроб, опитайте чай от глухарче. Пиенето на топла вода с лимон на сутринта също може да помогне. Елиминирайте алкохола или поне консумирайте по-малко. Изключете захарта и газираните напитки. Заместете с мед, агаве, фурми и сушени плодове. Яжте повече сурова храна. Камбучата и кефирът са много благоприятни и полезни. Дъвчете добре храната, за да подобрите храносмилането. Правете 30 минути упражняване всеки ден – особено на открито. Йогата е идеална. Правете практики на релаксация или медитация 20 минути всеки ден. Водете си ежедневен хранителен дневник, за да хванете, ако правите реакция към някоя храна. Уверете се, че продуктите ви коса не дразнят скалпа и изберете чиста алтернатива.

Между веждите – черен дроб и стомах: Вчера ли хапнахте набързо чипс, вафличка или друго лакомство? Мазните храни могат да бъдат свързани с пъпките в тази зона. Придържайте се към здравословен избор, колкото можете! Друга възможна причина – твърде много алкохол. Ако намерите тук пъпки след една нощ, когато сте изпили няколко напитки, това може да е вашият проблем. Ето какво да направите – упражнения, но избягвайте прекалено натоварване. Йога и разходка на чист въздух Вземете повече сън 7-8 часа. Избягвайте алкохола и пушенето. Яжте по-леки храни, намалете млечните продукти и червеното месо. Избягвайте късна вечеря. Стойте по-дълго на чист въздух.

Бузи – бял дроб. Ако сте прекарали известно време в града, били сте в трафик в продължение на часове или сте били в контакт със замърсен въздух, това може да обясни пъпките, които се появяват тук. И за съжаление, въздухът в домовете ни може да бъде оправдан като лош или по-лош! Алергии, които засягат дихателната система, също могат да бъдат виновни или ако сте натиснали мобилния си телефон срещу кожата си по време на разговор, микроби може да са били прехвърлени на лицето ви. В китайската медицина кожата се контролира от белите дробове; акнето обикновено е признак на топлина в белите дробове и червата. Белите дробове също често са засегнати от „слуз“. Мукосформиращите храни включват всичко тежко, студено, сладко или нишестено. Белите дробове също могат да покажат, че жизнената сила е ниска. Някои неща, които да опитате: Елиминирайте или намалете значително съдържащите се в храната храни като млечни продукти, нездравословни мазнини, месо, захар, нишесте и студени или тежки храни. Увеличете храни, които са леки, сухи и горчиви, като листни зеленчуци, зеленчуци и подправки. Правете упражнения за дишане. Стагнацията и претоварването, два огромни проблема при акнето. Белия дроб също отговаря и се свързва с дебелото черво. Така че се уверете, че елиминирате правилно и помислете за увеличаване на / водата / здравословните мазнини подпомагащи на червата. Накрая белите дробове са чувствителни към сухота и температурни крайности, неща, които могат също да влошат акнето. Уверете се, че хидратирате кожата и тялото. Отново много вода и здравословни мазнини вътрешно и локално овлажняващи се семена / есенции и / или масла/ балсами. Помислете за добавяне на растения, които почистват въздуха във вашия дом. Винаги измивайте добре кожата преди лягане. Създайте си добра почистваща рутина, особено ако живеете в по-голям град. Намалете захарта. Сменяйте калъфката на възглавницата си по-често в най-идеалния случай изберете копринена калъфка (1-2 пъти седмично).

ДЯСНА БУЗА – ДИХАТЕЛНА СИСТЕМА. Пийте много зелени зеленчукови сокове, включително тъмно зелено зеле, краставица, целина. Пийте много вода с лимон. Избягвайте бързо хранене и нежелана храна и хидрирани мазнини. Избягвайте захар, манго, таро корен, вино и морски дарове или други храни, за които може да сте чувствителни. Използвайте перилен препарат без токсини и без аромати.

ЛЯВА БУЗА – БЪБРЕК И ЧЕРЕН ДРОБ: Пъпките тук могат да се дължат на кариес или възпаление в устата или зъбните пространства. Още една причина да почиствате зъбите си при зъболекар поне на шест месеца и да поддържат венците и зъбите си здрави. Поддържане на нормална ежедневна практика Поддържайте положително настроение, като практикувате техники за медитация и релаксация за 20 минути всеки ден Яжте повече храни като краставици, пъпеши и зелен фасул Не преяждайте и избягвайте преработени храни. Черният дроб е най-силен от 1-3 сутринта, така че тогава е желателно вече да сме си легнали да почиваме. Черният дроб е най-слаб в 1-5 часа, затова улеснява работата ви по това време.
Уши,очи и слепоочие – бъбрек. Дехидратация, лоша лимфна циркулация. Когато участват бъбреците, това показва по-дълбоко ниво на стрес. Подхранете бъбреците с подходяща хидратация. Ако работите с допълнителни часове, пиете прекалено много кафе и жонглирате твърде много ангажименти. Ако областта под очите е подпухнала и синя, претоварвате черния дроб или бъбреците си. Ако ушите ви са по-червени от кожата на лицето ви, вие претоварвате надбъбречните жлези. Това важи и ако вътрешният ъгъл на очите има потънал, тъмносин цвят. Може да означава и алергия. Пийте много вода – добавете лимон или лайм. Изключете подсладени и кофеинови напитки. Обърнете внимание на количеството сол което приемате. Водни плодове и зеленчуци.

Устни и под брадичка – ЕНДОКРИННА СИСТЕМА. Хормонални дисбаланси и проблеми. Менструалните проблеми или повишените нива на стрес ще предизвикат освобождаването на кортизол.

Линията около ченето и цяла брада – СТОМАХ, БЪБРЕК И РЕПРОДУКТИВНИ ОРГАНИ. Пъпките в средата на брадичката се свързват с храносмилателната система. Храненето на твърде много мазнини и сладка храна може да причини проблеми в тази област, както и прекомерно консумиране на кофеин и алкохол. Опитайте се да поддържате балансирана диета и да ядете много плодове и обезцветяващи влакна (чиа, блатна мида, хлъзгав бряст, алое вера) за подобряване на здравето на стомаха. Намалете навика да ядете преди лягане. Избягвайте хидрирани мазнини и преработена захар Яжте много пресни плодове и зеленчуци. Получете адекватна почивка и дрямка през деня, ако е възможно. Намалете стреса възможно най-много, като практикувате йога и медитация. Поне 20 минути упражнения всеки ден. Масажирайте тялото си за релаксация, особено за корема. Направете правилен режим на почистване на лицето или се консултирайте. Проверете пастата си за зъби, продуктите за устни, червила и т.н Пийте ментово масло и чай от мента, особено сутрин и вечер преди лягане. Яжте авокадо ,това е плодът на жената и се счита ,че помага за балансиране на хормоните

Врат – ЩИТОВИДНА ЖЛЕЗА. Доброто производство на холестерол от наситени мазнини е предшественик на най-важните ви хормони. Храненето на погрешните храни, които са под изкуствени светлини и са прекъснати от природата, може да наруши здравословните нива на хормона и баланса. Пъпките в тази зона могат да са свързани и с външна или вътрешна инфекция. Набавяйте си чист въздух и избягвайте изкуствените светлини. Яжте тревисти, хранете се с повече зеленолистни храни и избягвайте храненето с хормони. Увеличете наситените мазнини като пречистеното масло Гхи. Пийте подходяща вода. Слънцето, рано сутринта, бос на тревата или пясъка, е полезно за заземяване. Проверете/Изследавайте хормоните си за дисбаланси. Вземете добавка от омега 3, за да регулирате хормоните. Вземете витамин D и магнезиеви добавки, които са необходими за правилна хормонална функция.Един от най-известните холандски хомеопати в света категоричен: ваксините, антибиотиците и противозачатъчните са много вредни за здраветоТон Янсен е световноизвестен хомеопат, автор на революционния метод на хомеопатичната детоксикация. …Nov 26 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!