Лечебен компрес на Петър Димков при болно гърло – изтегля гнойта, облекчава болката:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Със студеното време неизменно идват вирусите, настинките, болките в гърлото. Особено при децата това състояние може да е много мъчително, а родителите често са склонни да изпробват алтернативни методи на лечение вместо таблетките и другите продукти на фармацевтиката.

Японските самураи са пазели в тайна това лекарство в продължение на векове: Лечебен тоник за здравословни проблеми с коститеИмате ли здравословни проблеми с костите или често се чувствате уморени? Решението за вас може да бъ…Sep 2 2019vijti.com

Всъщност най-лесният начин да щадите вашето гърло през зимата е да слагате шал на устата си – леденият въздух (след вирусите) е този, който най-често причинява възпаление и болка.

Докато минава през плата на шала, въздухът се затопля и вие го вдишвате по-топъл.

Това е полезно за вашето гърло и сливици.

Но в този случай е важно да перете шала редовно, защото в него се наслояват много повече микроби и други елементи.

Лечителят препоръчвал компрес от пудра захар и белтък. За целта трябва да сварите яйце и да отделите белтъка. Пресовайте го с вилица и добавете 1 ч.л. пудра захар. Объркайте добре.

Тази смес поставете върху памук. Сложете на болното гърло и увийте с плътен шал или с хавлиен пешкир. Белтъкът на яйцето изтегля вредните субстанции през кожата. Неслучайно се използва за изтегляне на натрупана гной.

Източник: За Жената

Какво са лекували с кокиче и ракия нашите прадеди?В медицината на базата на един алкалоид, наречен галантамин и извлечен от кокичетата се произвежда л…Jan 4 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!