Лесен и вкусен начин да изчистим отровите в организма, нужни са ни само диня и пъпеш

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Детоксикацията на организма е процес на изчистване на тялото от натрупвания на токсини, на отпадъци от обмяната на веществата и изобщо – на всички вредни вещества, които поглъщаме. Много от болестите всъщност са замърсяване на тъканите и клетките на важни органи като черния дроб, бъбреците и на цели системи – кръвоносна, стомашно-чревна и отделителна, затова и тяхното пречистване от време на време е ключово за доброто здраве.
Тъй като е горещо, през лятото често се обръщаме към леката храна, суровите плодове и зеленчуците, студените натурални сокове. Организмът ни следва естествения си ритъм и чрез олекотен хранителен режим, си осигурява енегрия за преработване и изхвърляне на излишните вещества. Независимо какво смятаме за детокс режимите, не можем да отречем, че в горещините губим апетит и търсим само течности и леки храни. Затова един детокс през лятото е безболезнен и не причинява стрес, както е през другите сезони.
Лек за жълти стотинки нормализира кръвната захар, няма смисъл да харчите за скъпи лекарстваУникална лечебна рецепта с царевична свила Може би дори не сте предполагали колко много може да ви п…Jul 19 2019vijti.com

Детокс може да си направим по много начини – с плодове, с зеленчуци, на сурова храна. Тук ще опишем един летен вариант с пъпеши и диня, който пречиства изключително добре бъбреците и подпомага цялата отделителна система. Тези плодове са богати на вода, витамини и минерали. Приемайки ги нарязани или на сок, те засищат желанието на организма ни за хранителни вещества, без да натоварват храносмилателната ни система с продължително обработване.
Фази на детокса с диня и пъпеш
Фазите на детоксикацията е добре да се следват, за да няма неприятни изживявания и последици. Детоксът трябва да спре при явно физическо неразположение и омаломощаване. Възможно е да се появи необичайна дотогава миризма на потта, урината да има по-наситен цвят, да избият пъпки – но това са признаци, че токсините се извеждат от тялото. Тези симптоми би следвало да преминат по време на преходната фаза.

Подготовката е от три дни до седмица преди детоксa. През този период постепенно извеждаме вредните или тежки храни и напитки докато стигнем два-три дни на хранителен режим без никакви животински мазнини или продукти. Веганското хранене е фаза от няколко дни, която подготвя тялото за сериозно изчистване само на плодове.
Преходната фаза е един ден, в който сме само на сурова храна, наблягайки на динята и пъпеша. В този ден може да приемаме и друга сурова храна – зехтин и други мазнини, сурови ядки, зеленчуци, кълнове. В този и следващите дни е възможно да се наблюдават различните симптоми на изчистването. Тогава са най-активни симптомите на пречистването. Те се проявяват напълно индивидуално, но е добре да сме наясно, че са опция и да сме психически подготвени и настроени с нагласата, че това е напълно нормално.

Същинска фаза – започва от един ден, може да стигне до две седмици. Целия ден ядем само диня и пъпеш без ограничение на количеството. Може да направим еднодневен детокс, тридневен и т.н. Добре е да сме решили предварително колко дни искаме да бъде, но и да сме гъвкави и ако усетим, че е добре да прекъснем – да оставим по-дългия пречистващ режим за друг път. Ако с години сме трупали токсини, не е честно да го караме да ги изчисти всичките накуп. Затова започваме с един ден и увеличаваме постепенно с всеки следващ път.
“Най-важното е да не насилваме излишно тялото, а да работим заедно с него. ”
След същинския детокс отново имаме еднодневен преход, в който сме само на сурова храна като постепенно вкарваме в режима и другите хранителни групи – мазнини и протеини. На следващия ден може да хапнем сготвени зеленчуци и варива, без запържване, за да не натоварим стомаха. Животински протеини и мазнини може да започнем да приемаме най-рано на третия ден след детокса.
Детоксът е стрес само за организъм, който приема нездравословна храна и не води активен живот.

Ако смятате, че сериозно се отклонявате от него, първо постигнете балансирано хранене, а после направете детокс. В противен случай, тялото ви ще реагира бурно на стреса и няма да има желания ефект.
Източник: hera
Вкусно и лековито: Мариновани пъпки от глухарчета за кулинарни цели и лечениеЛесна и полезна рецепта за мариновани пъпки от глухарчета Глухарчето е една от най-лековитите билки,…Jul 17 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!