Лек за жълти стотинки нормализира кръвната захар, няма смисъл да харчите за скъпи лекарства

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Уникална лечебна рецепта с царевична свила
Може би дори не сте предполагали колко много може да ви помогне царевичната свила. Можете да я откриете почти във всяка аптека и струва жълти стотинки. А ползите, които носи на човешкия организъм, са наистина безценни!
Ако имате проблем с килограмите, вероятно сте пробвали доста диети. Може би вече сте разбрали, че най-ефективният начин за поддържане на теглото са балансираното хранене в съчетание с физическа активност. Царевичната свила обаче подсилва още повече ефекта. Тя не само стимулира загубата на тегло, а прочиства организма от токсините и шлаките. Вероятно е излишно да споменаваме колко пагубни за здравето и организма са те.
Сега му е времето да си наберете: Листа от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и куп други нещаЛиста от смокиня свалят кръвната захар, лекуват язва и редуцират теглото, за да станете по-слаби и з…Jun 23 2019vijti.com

Безспорно царевичната свила е изключително полезна за човешкия организъм. Този уникален природен продукт активира потока на жлъчката и намалява вискозитета. Именно поради тази причина често пъти народните лечители я препоръчват при камъни в жлъчката, холецистит и за лечението на хепатит.
Тя притежава способността да засилва метаболитните процеси и в частност тези на въглехидратите. Именно поради тази причина често пъти я препоръчват за отслабване.
Царевичната свила или както още я наричат „царевична коса“ съдържа солидно количество пантотенова киселина, която подпомага процеса на отслабване.

Освен това доказано нормализира нивата на кръвната захар и намалява значително апетита. Приемът на отвара или запарка от царевична свила насърчава разграждането на мастните клетки и изхвърлянето на продуктите от разпада в урината.
За да си приготвите запарката, необходими са ви единствено 1 ч.л. нарязана на ситно сушена царевична свила и 1 ч.ч. топла вода. Залейте свилата и оставете за 15 минути. След това прецедете и приберете запарката в хладилника.
Пийте 1/3 ч.ч., 20 минути преди трите основни хранения. След 14 дни си дайте едноседмична почивка и ако желаете, повторете отново.

Ето и още ползи от царевичната свила:
Предпазва от камъни в бъбреците:
Царевичната свила се използва за предпазване от камъни в бъбреците от древни времена. Камъните в бъбреците се образуват от натрупването на дребни кристали в бъбреците. Свилата помага за правилното протичане на урината, което предпазва от натрупването на кристали. Отварата от свилата също така помага при възпаление на бъбреците.
Обаче, тя не премахва вече формираните в бъбреците камъни.

Помага за съсирването на кръвта:
Свилата на царевичните мамули съдържа витамин К, който помага за съсирването на кръвта. Витамин К ви предпазва да не загубите прекомерно много кръв когато бъдете наранени като спомага кръвоспирането и при кръвоизливи и кръвотечения от различен характер и с кръвоспиращото си действие предотвратява загубата на кръв.

Контролира холестерола:
Царевичната коса също така контролира холестерола в тялото. Високият холестерол води до сърдечни заболявания. Ето защо консумацията на царевична свила помага за предпазването ви от болести свързани със сърцето, най-вече атерсклероза.
Сваля високото кръвно налягане:
Отварата от царевична свила ефикасно сваля високото кръвно налягане. За целта сварете 5-7 мамула млечна царевица и шепа свила във вода и пийте по една ч.ч. на ден. С пиенето на отварата вие ще усетите кога да спрете, но не я пийте повече от седем дни, понеже след това тя може прекомерно да снижи кръвното ви налягане!

Облекчава киселините:
Можете да използвате царевичната свила и за облекчаване на киселини. Ефикасен лек можете да приготвите като нарежете листа от дървото Пандан, добавите 30-40 грама царевична свила и ги сварите във вода. Оставете отварата да изстине и я пийте редовно.
Спомага отслабването:
Царевичната свила има ефикасно, спиращо апетита действие, ето защо е добро и безопасно средство по време на диети като освен че притъпява глада, отварата от царевична свила предоставя и усещането за ситост.

Намалява умората и се бори с акне:
Поради високото си съдържание на флавожоиди, царевичната свила противодейства на умората. Редовното пиене на отвара облекчава усещането за непрестанна отпадналост или слабост и така ви помага да се борите с умората.
Флавоноидите се борят и с бактериите, ето защо царевичната свила е ефикасен лек при акне.

Спомага детоксикацията:
Понеже царевичната свила предпазва от задържане на вода в тялото, тя помага и за изхвърлянето на токсините от него, както и съдейства за отслабването. Понеже действа детоксикиращо, отварата от царевична свила спомага и за изхвърлянето на кристалите от натриев урат от сухожилията и ставите и по този начин предоставя облекчение от подагра, ревматизъм и артрит.
Източник: zajenata.bg
Има един вкусен начин да преборим болестите: Мед и канела всеки ден против лошия холестерол, високите нива на кръвната захар и вируситеМедицински доказано е, че медът е изключително полезен за лечението на много заболявания. Но комбина…Jun 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!