Снаха ми запали в гостната няколко дафинови листа: Ефектът има конкретни ползи за здравето ни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това, че дафиновите листа придават особен аромат на гозбите го знаем още от нашите баби и дядовци. Но малцина са осведомени, относно техните уникални противовъзпалителни и успокояващи свойства – известни още от времето на древния Египет и Рим! Как да използвате свойствата на дафиновите листа – просто добавяте редовно по-няколко от тях в гозбите си – е ефектът няма да закъснее, проявяващ се в cтимyлиpaнe нa имyннaтa cиcтeмa; пoдoбpявaнe нa yмcтвeнaтa дeйнocт; ycпoĸoявaнe нa нepвнaтa cиcтeмa; cтимyлиpaнe нa пpoцeca нa изпoтявaнe; oблeĸчaвaнe нa бoлĸaтa…
Лили Иванова разкри рецептата на домашния си елексир, с който поддържа перфектно здраве! Ето как се пази от болести родната примаЛили Иванова е невероятна не само с уникалния си глас и незабравимите си песни Голямата Лили Иванова…Nov 1 2018vijti.com

НО НАЙ-ЕФИКАСНО ЩЕ ОТПУСНЕТЕ МУСКУЛАТУРАТА, ЩЕ УСПОКОИТЕ СЪЗНАНИЕТО И ЩЕ ПОДОБРИТЕ НАСТРОЕНИЕТО СИ, АКО ЗАПАЛИТЕ ДАФИНОВИ ЛИСТА В ТЕРМОУСТОЙЧИВ СЪД, ОТВОРИТЕ МЕЖДИННИТЕ ВРАТИ, ПРИ КОЕТО МИРИЗМАТА НА ИЗГОРЕЛИ ДАФИНОВИ ЛИСТА ЩЕ СЕ РАЗПРОСТРАНИ БАВНО НАВСЯКЪДЕ В ЖИЛИЩЕТО ВИ.
А ето и някои по-конкретни ползи за здравето: регулиране на кръвното налягане и нивото на „лошия“ холестерол, възвръщане на съня и прогонването на стреса!
Учудващо, дафиновите листа се счита, че могат да изпълняват и най-съкровените ви желания, ако точно в полунощ, изгорите в пепелник сухи дафинови листа, върху които сте написали вашите желания.

Но след това, не забравяйте да благодарите на съдбата в аванс, за тяхното сбъдване! И така, запасете се с дафинови листа и ги използвайте за едно или повече от гореописаните предназначения!
Ето и няколко полезни съвета, които да спазвате при купуването на дафинов лист, споделени от lechitel.net.
Растението запазва своите уникални качества дори в процеса на събиране на реколтата. Лечебните свойства на дафинов лист, които не се губят при сушене може да се използва под всякаква форма – няма съществена разлика. При избор, когато купувате тази подправка трябва да се обърне внимание на следните параметри:

Цвят. Той трябва да е тъмно зелен. Цветът на листата показва дали срокът на годност е изтекъл. Листата с ръждив оттенък или покрити с петна показват, че растението е било засегнато от болест.
Ароматът трябва да е наситен леко-сладък и малко тръпчив. Ако този показател е слабо изразен това показва, че листата се съхраняват от дълъг период от време.

Срокът на годност на изсушения продукт е 1 година. Да не се купуват с изтекъл срок дафинови листа, защото лечебните свойства и противопоказанията в този случай, не са равностойни, като последните ще бъдат много повече. За предпочитане е продукт във вакуумна опаковка, тъй като в тях всички хранителни вещества се запазват по-добре. Ако сте закупили пресни листа, а след това те трябва да се държат в буркан с капак на хладно и тъмно.

Уникалният дафинов лист лекува много заболявания, благодарение на неговите много разнообразни биологично активни вещества. Лечебните му свойства и противопоказания са въз основа на механизма на действие на разположените в него различни компоненти. Той според билкарите се използва за профилактика и лечение за не малко заболявания. От това чудо на растенията се правят отвари.
Това са 10-те най-вредни храни в България, които ни тровят и съсипват здравето. Ето кои са теПредлагаме ви класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, …Jan 30 2017vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!