Как да стегнем лицето и шията без пари: Кокосовото масло, содата и краставиците са като ботокс от природата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Според статистика, публикувана от Международното дружество по естетична и пластична хирургия, през 2017 г. 17 милиона жени са използвали ботокс, за да коригират увисналата кожа на лицето и шията си. Макар ботоксът да е един лесен изход от стареенето за хората, които може да си го позволят, има и много естествени начини, с които да се отървете от увисналата кожа.Лекари препоръчват кисело мляко с чесън за здраве и бързо сваляне на килограмиВероятно всеки от нас като дете, майка му го е карала да яде чесън, особено през зимата, когато всич…Feb 20 2019vijti.com

Редовната консумация на захар провокира процес в храносмилателната система, наречен гликация. В момента гликацията се счита за водеща причина за ускореното остаряване на кожата, защото влияе на колагена и на фибрите на еластана. Това води до по-голямо увисване на кожата и появата на бръчки. Когато премахнете захарта, производството на колаген ще бъде отново балансирано и кожата и тялото ви ще бъдат силни и хидратирани.

Максималното количество захар, от което вашето тяло се нуждае, без да навреди на здравето, са 6 ч.л. дневно. Но имайте предвид, че почти цялата храна, която ядем, може да съдържа захар, така че е важно да я избягвате със сутрешното кафе или чай.

Кокосовото масло е най-доброто овлажняващо средство. Благодарение на своята консистенция то запълва порите и бръчките, които са започнали да се появяват, поддържайки кожата гладка и хидратирана. Може да нанесете малко количество кокосово масло върху кожата сутрин и да удвоите количеството през нощта точно преди лягане. Важно е да купувате само органично кокосово масло, което не е дезодорирано или третирано по някакъв начин. Никога не си лягайте с грим, защото той се абсорбира през порите. Тъй като повечето козметични продукти съдържат химикали, това допълнително допринася за окислителния стрес, на който клетките са подложени ежедневно. Важно е да използвате почистващ препарат на водна основа и след това да отмиете с малко студена вода, за да помогнете на порите да се затворят. Не използвайте скраб за лице вечер, а почистващ препарат веднъж или два пъти седмично, за да избегнете дразнене на кожата.

Краставиците и сокът им правят чудеса, когато става дума за грижа за кожата. Те са богати на силициев диоксид, който е основен компонент за здравата кожна тъкан, и на аскорбинова киселина, която може да предотврати задържането на вода в кожата. Когато се прилагат локално, краставиците може да извлекат токсини от порите на кожата и да стегнат колагена под нея. Вземете 1 краставица, обелете и нарежете на малки парченца. Смелете ги на сок. След това прецедете и разделете течността от пулпата. Измийте лицето си с мицеларна вода. Напоете памучен тампон в сока от краставици и нанесете върху лицето, шията и гърдите. Оставете 20 минути, или докато изсъхне. Измийте лицето си със студена вода и подсушете леко със суха кърпа. Правете това два пъти седмично.

Както кокосовото масло, така и содата за хляб имат големи предимства в борбата срещу стареене. Напълнете 1/4 буркан с кокосово масло. Добавете 3 супени лъжици сода за хляб и разбъркайте добре, докато стане паста. Сутрин масажирайте лицето и шията си с 1 ч.л. от сместа за 1-2 минути, но избягвайте деликатната област около очите. Оставете маската за 10 минути, след това измийте със студена вода. Правете това два пъти седмично.
Източник: retro.bgС цветовете от този храст може да си приготвите вкусен домашен еликсир, който е много полезен за здраветоСиропът от бъз има толкова характерен вкус, който е способен за минути да ни върне спомените от детс…Feb 14 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!