Как да предпазим стомаха си: Защо стресът влияе толкова силно на храносмилателния тракт и какво е решението

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В отговор на стреса тялото на някои хора реагира с нарушения на стомашно-чревния тракт.
Сигналът от мозъка към червата и обратно се нарушава и червата стават по-чувствителна към рутинните процеси, протичащи в тях, и изпращат сигнал за дискомфорт до мозъка, а мозъкът от своя страна изпраща изкривен сигнал, че червата се свиват по-бързо или по-бавно и това може да причини болки в корема, както и разстройства на изпражненията.
По този начин, ако сте подложени на постоянен стрес, тогава чревните спазми, нарушенията на перисталтиката и повишеното образуване на газове могат да станат ваши постоянни спътници.
Това растение изсмуква болестите като с прахосмукачка: Лекува хепатит, черен дроб, бъбреци, стомах и расте навсякъдеКоренът от глухарче се използва за лечение от много години. Той е в състояние да лекува алергии, да…Mar 30 2019vijti.com

Болен стомах: какво да правя?
Разбира се, че е необходимо да се справите с причините за болката и, ако е необходимо, да се консултирате с лекар своевременно. Следните препоръки ще ви помогнат да оцелеете в този период с минимален дискомфорт за здравето:
Яжте на малки порции, без да претоварвате храносмилателния тракт. Избягвайте твърде горещи или твърде студени ястия. По-добре е, ако тяхната температура е приблизително равна на телесната температура.

Ограничете се с бульон от месо или птици от нискомаслени видове, обикновен варен ориз, печени ябълки и крекери от трици или пълнозърнесто брашно.
Минимизирайте и по-добре изключете пресните зеленчуци и плодове, всички подправки, осолени, пушени, пържени и мазни храни, както и млечни продукти.
Обърнете внимание на лекарствата за нормализиране на храносмилателния тракт. Аптеката ще ви предложи много лекарства, които бързо облекчават симптомите на стомашно-чревно разстройство и чревна дисфункция, обаче, трябва да се помни, че в по-голямата си част тези лекарства спират симптомите и не са насочени към причината за разстройството.

Как да сведем до минимум вредното въздействие на стреса върху храносмилателния тракт?
Вземете за пример Харвардската чиния, която се основава на условното разделение на чинията на 3 неравномерни части, където около половината са зеленчуци и плодове, една четвърт са пълнозърнести храни, а една четвърт са протеини.
Вашата диета трябва да съдържа достатъчно витамини, минерали, фибри и други хранителни вещества. Не пропускайте хранене – това може да доведе до допълнителни проблеми с храносмилателния тракт.

Пийте много чиста вода. Това помага за нормализиране на храносмилането и работата на червата. В допълнение, пиенето на много течности помага за предотвратяване на дехидратация по време на диария.
Източник: zdrave.to
Вълшебен сок за прочистване на дебелото черво: Влияе прекрасно и на черния дроб, спира газовете и подуването на стомаха, вталява и разкрасяваВ ежедневието се излагаме на всякакви токсични вещества, приети чрез храната, вдишвани чрез въздуха,…Mar 17 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!