Как да нормализираме нивото на кръвната захар

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Правилното хранене ще ви помогне лесно да контролирате кръвната захар и да задържате нивото им в нормални граници

Много от хората свързват понятието „кръвна захар” със заболявания като затлъстяване и диабет. Всъщност „кръвна захар” е разпространено название и медицински термин отразяващ концентрацията на глюкоза, циркулираща в кръвообращението и стойността отразява налична неусвоена свободна енергия за организма.

Нека да се опитаме да разберем какво значи всичко това.

Защо имам нисък пулс при наличие на високо кръвно?Честотата на пулса показва честотата на сърдечните съкращения, т.е., брой удари на сърцето за една м…Feb 20 2020vijti.com

Какво е нивото на глюкозата
Защо се нуждаем от глюкоза? Глюкозата поддържа живота на организма. Тя е основен и универсален източник на енергия за метаболитните процеси на организма.

Нивото на глюкозата се повишава сутрин и при хранене, като допълнително се пренасят от кръвообращението от два до няколко грама, които циркулират и постепенно се усвояват от организма около един-два часа след хранене. Ако организмът не е в състояние да урегулира нивото на кръвната захар се говори за хипогликемия – при ниска кръвна захар или хипергликемия – за висока кръвна захар. Захарният диабет напр. е заболяване,при което кръвта е в състояние на продължителна хипергликемия и това се дължи на неуспешна регулация.

Правилно хранене

Правилното хранене ще ви помогне лесно да контролирате кръвната захар и да задържате нивото им в нормални граници. Например, ако всеки ден добавяте по ½ лъжичка канела в храната, клетките в организма ще стават по-чувствителни към инсулина и тялото ви ще започне по-бързо да конвертира захарта е енергия.

– Различните видове риба като сьомга, скумрия или сардини съдържат голямо количество омега-3 мастни киселини, които имат благотворен ефект върху метаболитните процеси.

– Ябълки, лук, домати и зелените зеленчуци са богати на кверцетин (витамин от Р групата), който понижава с 20% риска от диабет при редовна употреба.

– Черният шоколад подобрява инсулиновата чувствителност и предотвратява развитието на диабет.

– Една дневна доза от 25-40 гр. фибри ще помогнат на организма ви да поддържа нормални нива на кръвната захар.

– Говеждото месо е богато на белтъчини, желязо, линолова киселина. Чрез консумацията на говеждо месо ще помогнете на организма за регулирането на метаболизма.

– Две супени лъжици оцет преди хранене могат лесно да намалят нивото на кръвната захар, която със сигурност скача след храненето.

Военен демонстрира, как само с натискането на една точка кръвното се смъква за секунди Военослужещите нерядко попадат в екстремни ситуации, в които е нуждо бързо действие без отлагане и…Feb 11 2020vijti.com

Източник: zdravnitza.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!