Как бързо да спасите детето си от тежки кашлици с естествени средства:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Устойчивата кашлица при дете може да се превърне в нещо обичайно през студените зимни месеци. За щастие има много бързи и лесни рецепти, които могат да спасят вашето малко за нула време. От ефективни напитки и гаргари, до опаковки и триене, всеки може да намери нещо, което работи точно за детето си, и да го използва винаги, когато има нужда.

Точната рецепта на прочутия меден сироп на д-р Емилова – за железен имунитет и тонус + специална рецепта при кашлица: Д-р Людмила Емилова неслучайно е един от най-известните диетолози и специалисти по здравословно хр…Feb 28 2020vijti.com

1 Мляко с лук и чесън

Лукът може ефективно да помогне за излекуване на настинка, кашлица, висока температура и болки в гърлото. Нарежете на ситно 3 малки лук и половин глава чесън, сложете ги в около един литър мляко и кипнете. След това прецедете. Можете да добавите малко мед към него, за да подобрите вкуса.

2 Ананасов сок

Ананасът съдържа елемент, наречен бромелаин , който има силни противовъзпалителни свойства. Сокът от ананас може да намали слузта в гърлото и да облекчи кашлица. Макар че понякога само сокът може да не е достатъчен за отстраняването му. В този случай можете да добавите малко сок от джинджифил и мед към сока. Просто се уверете, че детето ви не е алергично към ананаси, преди да използвате този метод.

3 Джинджифилов компрес

Джинджифилов компрес за кашлица

Това мощно лекарство е лесно да се направи. Трябва да комбинирате малко брашно, мед и зехтин с една супена лъжица смлян джинджифил (или джинджифил на прах). Поставете част от сместа върху компрес и поставете върху гърдите на детето си с помощта на превръзка. Слага се около 3 часа преди лягане, като преди да легне се маха.

Внимание: Не използвайте това при деца с чувствителна кожа, за да избегнете дразнене

4 Мляко от куркума

Куркумовото мляко е естествено средство за настинка и кашлица, дошло от Индия и е добре известно със своите антисептични свойства. За да го направите, ще трябва да загреете малко мляко и към него да добавите лъжица куркума на прах. Разбъркайте добре и го дайте на детето си преди лягане.

мляко с куркума за кашлица

5 Пригответе гаргара със солена вода

Гаргара със солена вода може временно да облекчи симптомите на възпалено гърло. Всичко, което трябва да направите, е да добавите 1/4 до 1/2 чаена лъжичка сол в чаша вода (за предпочитане хладка) и разбъркайте, за да се разтвори. За по-добри резултати можете да добавите и чаена лъжичка сода за хляб към разтвора.

6 Смесете банани, вода и мед

лечение на кашлица при дете

Това средство е в състояние да успокои бронхитна кашлица. Първо ще ви трябва да заври малко вода, след това обелете бананите и ги намачкайте на пюре. Поставете пюрето в тенджера и налейте вода върху тях. Оставете го да ври на слаб котлон за 30 минути. След това оставете сместа да се охлади и добавете лъжица мед. Давайте 100 мл от него на детето си 4 пъти на ден.

Източник: ЗаЖената

Домашна рецепта от времето на нашите баби лекува безотказно астма, бронхит и кашлицаДoмaшнa peцeптa oт вpeмeтo нa нaшитe бaби и дядoвци зa лeчeниe нa бeлoдpoбни бoлecти, acтмa, бpoнxит…Sep 12 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!