Заразен с ковид медик: България в момента е на нивото на Сомалия по контрол на инфекцията

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Вече и на децата е ясно, че пандемията е извън контрол в България.

Въпросът е дали осъзнавате кой има най-голяма вина?

Аз, като болен от COVID-19, ще ви кажа: липсва всякакъв мониторинг върху болните.

ЕК: Започваме масова ваксинация срещу коронавирусаБрюксел призова държавите членки на ЕС да се подготвят за ваксинация срещу COVID-19 и разкри стратег…Oct 16 2020vijti.com

Докато в други цивилизовани страни задължават болните да ползват приложения и всички други възможни методи за проверка, то при нас, през тези 14 дни, на дискотека да бях отишъл, никой нямаше да ми каже копче.

От РЗИ ми дадоха един хвърчащ лист и оттам нататък – нищо. Не съм им виждал лицето.

В началото ме инструктираха, че ще ме тестват след 14 дни. И това не се случи. Отне ми повече от 2 часа, за да се свържа с тях и да ми кажат защо.

Миналата седмица са приели абсурдно нареждане, според което хората, боледуващи в домашни условия, да излизат директно от карантина, без да бъдат тествани. Направили са го под претекста да облекчат хората, но всъщност най-хитро са си спестили разходите по извършването на PCR тестове.

Сега си представете колко болни от COVID-19 хора ще си направят тест по собствено желание, най-често – съпроводен със заплащане.

Аз още имам респираторни симптоми и най-вероятно съм положителен. Ще си направя тест. Препоръките на големите здравни организации са за поне 10 дни карантина и още 3 дни при липса на симтоми.

В България тези препоръки днес се приемат за просто 10 дни карантина, в които никой не знае какво правиш, как си, къде си.

Накрая тази „карантина“ свършва и е изцяло твой изборът дали да се изолираш още, ако имаш симптоми, дали да си направиш тест, дали да пазиш околните.

Тоест, ако някой ви се оплаче от безскрупулен контрол над свободата му в България, лъже безапелационно.

България в момента е на нивото на Сомалия по контрол на разпространението на инфекция, макар и там случаите да са десетки хиляди по-малко.

Проф. Kostadin Angelov, така ли се овладява пандемия?

Габриел Димитров, лекар във ВМА

Ето как да познаем дали сме с грип или с коронавирусДа разберем заразени ли сме с коронавирус или не само за броени минути и то у дома. Вероятно скоро т…Oct 11 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!