Ефективно и евтино: Болното гърло може да се излекува много бързо с помощта на домашни средства

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нищо не е по-досадно от сърбящото и болезнено гърло. Няма нужда да чакаме до етапа, в който вече трудно прегръщаме, за да се погрижим за този дискомфорт.
Представяме ви най-полезните и ефективни домашни средства, които хората използват по целия свят за лечение на болки в гърлото.
1. Гаргара със солена вода
Нещо толкова просто като солта може да ви помогне да излекувате гърлото си, извличайки слузта от възпалената тъкан. Всичко, което трябва да направите, е да разтворите половин чаена лъжичка трапезна сол в 250 мл топла вода. След като направете гаргара със сместа. Ако гърлото е много възпалено, правете това няколко пъти на ден. Може също да добавите лимонов сок, за да помогне на сместа да убие повече вируси и бактерии.
За всяка болка – билка: Отвара от здравец бори високото кръвно, пчелният клей ще ви избави от фарингитСтефка Иванова живее в град Дунавци. С нескрита емоция тя си спомня за проблемите, които преживява п…Jun 10 2019vijti.com

2. Опитайте с мед
Медът е естествен тиранин за кашлицата, който може да послужи като перфектно средство за домашна употреба. Лъжица мед е достатъчна, за да намали кашлицата през нощта особено при деца. Ако не харесвате вкуса на меда, добавете го му към топъл чай или вода.
3. Правете инхалации
Сварете вода и в нея разтворете евкалиптово или ментово масло. След това вдишайте изпаренията.
4. Дъвчете чесън

Може би никога не сте мислили за дъвчене на чесън, но това е чудесен начин да успокоите гърлото. Благодарение на съединението алицин, това растение убива бактериите, които дразнят гърлото. Нарежете скилидка наполовина и я сложете от вътрешната страна на бузите. Гризете леко със зъби, без да гълтате. Идеята е чесънът да пусне от своя сок.
5. Яжте студени храни
Докато повечето лекарства за гърлобол включват топлина, студените храни също може да бъдат успокояващи. Замразете натурален сок, отчупете от него малки парченца, които оставете да се разтопят в устата ви.

6. Пийте лимонов сок с мед
Цитрусовите плодове като лимони и лайм наистина помагат на гърлото. Смесете една супена лъжица мед с лимонов сок и пийте толкова често, колкото е необходимо. Само не забравяйте, че лимонът разяжда емайла на зъбите, затова пийте сместа със сламка.
7. Направете смес от хрян
Смесете една супена лъжица мед, една чаена лъжичка карамфил и чаша топла вода. След като се смесят добре съставките, пийте бавно. Може също да използвате хрян, за да направите напитка, която помага на имунната система. Обикновено рецептата включва смесване на хрян с чесън, ябълков оцет и мед.

8. Гаргара с ябълков оцет
Ябълковият оцет е основна част от много лекарства за гърло. Смесете половин чаша ябълков оцет с чаена лъжичка сол. След като солта се разтвори, излейте в чаша топла вода и разбъркайте. Правете гаргара на всеки 15 минути.
9. Добавяйте кокосово масло в храната си
Кокосовото масло е популярна съставка в рецепти и за щастие има много ползи за здравето. Може да се бори с инфекции, възпаления и дори болка. То помага за смазване на гърлото. Може да добавите супена лъжица масло към чай, вода или дори някои от любимите си супи. Ако предпочитате, може просто да оставите количеството на 1 лъжица да се разтопи в устата ви.

10. Консумирайте златно мляко
Този индийски специалитет се ползва за лечение на много заболявания. За да го направите сами, смесете куркума с вряща вода и прясно мляко и добавете мед или джинджифил. Преди да отпиете, добавете лъжичка масло гхи. То ще покрие гърлото и ще потисне кашлицата.
Кога трябва да отидете на лекар?
Не забравяйте, че в повечето случаи възпалено гърло може да се лекува у дома с подръчни лекове, но има моменти, когато трябва да посетите лекар. Ако възпаленото ви гърло е съпроводено с висока температура, трае повече от няколко дни, пречи на съня и е съпроводено с обрив, нещата може да са по-сериозни.
Източник: мила
Шеф Петров обясни колко е полезен за здравето боровият прашецШеф Петров е „за“ използването на боров прашец в гозбите, дори смята да го добавя към ястията в него…Jun 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!