Гръдната жаба “предпочита” възрастни и дебели мъже

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

“Гръдната жаба” стенокардия ли е и може ли да доведе до инфаркт? Как се проявява това заболяване и какво трябва да се прави при пристъп?
Когато човек остарява, се износват и увреждат вътрешните стени на кръвоносните съдове на сърцето, кръвта се сгъстява и се съсирва по-лесно, образуват се тромби, които сериозно застрашават притока на кръв към сърцето. Това заболяване е наричано “гръдна жаба”, защото при пристъп човек отваря широко устата си и издава някакви звуци. Днес тази болест е позната като стенокардия. Тя е една от най-разпространените в света, една от тежките прояви на исхемичната болест на сърцето.
Ще почувствате болка, която ще има силно начало и отшумяващ край.
Руската народна медицина бори разширените вени с отвара от зелени домати – има десетки илачи, но това работи безотказноСамо този, който страда от разширени вени, знае колко неприятно е това заболяване. Рецептите против …May 11 2019vijti.com

Тя ще бъде на пристъпи: ще ви задушава, ще имате чувството, че гърдите ви се схващат
Все едно че някой е забил в гърдите ви нажежен шиш. Болестта се среща по-често у мъжете (4-5 пъти по-често, отколкото у жените), и то главно между 40- и 60-годишна възраст. Симптомите се усещат в гърдите, но може да се разпространят и настрани: в рамото, в основата на шията, в долната челюст, в лопатката или зад тила. Болката може да се усети и от върха на лакътя до края на пръстите. Прогресирането на болестта води до появяване на болкови пристъпи и в състояние на покой. Болният заспива спокойно вечерта и се събужда през нощта от пристъп на силна болка.

Дължи се на недостатъчното снабдяване на сърцето с хранителни вещества и с кислород. Спазмите продължават няколко секунди или най-много (в редки случаи) до 10 минути. Едновременно с това възниква задушаване, слабост, побледняване, загубване на съзнание, безчувственост в лявата ръка, избиване на пот, поява на киселини, задушаване и страх.
Пристъпите са най-често при физическо натоварване и при емоционално напрежение. През зимата протичат по-тежко, отколкото през лятото. Струва ти се, че ако продължат – ще умреш… В такъв случай спираш на едно място, успокояваш се и в повечето случаи болката отшумява.

Най-добре е обаче при такава ситуация да се вземе едно хапче нитроглицерин
Ако нямате, просто се отпуснете на леглото и останете така поне половин час. Няма да ви се наложи да чакате дълго – след пет минути болките ще започнат да отшумяват.
He мислете обаче, че проблемите с гръдната ви жаба са приключили. Напротив – те предстоят, ако не контролирате болестта. Опасността става сериозна, когато ще стигнете до момент, в който няма да можете да направите и сто крачки самостоятелно, нито да се изкачите до второто стъпало. И все по-реална е опасността да получите инфаркт на миокарда.
Източник: ретро
Народна медицина: Да си направим лек срещу грип… от виноЗнаете десетки ползи от червеното вино. Но има една напитка с негово участие, която може бързо и лес…Mar 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!