Вълшебното семе, което прави чудеса за здравето: Влияе на мускулите и освобождава енергия в тялото ви

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Чия (чиа) е ядивното семе на растението Salvia Hispanica. Нейна родина е Мексико, а като ядивна храна е позната на хората още от времето на Маите и Ацтеките.
Името „чия“ произлиза именно от езика на ацтеките и в буквален превод означава „сила“, защото те вярвали, че растението ги зарежда със свръхчовешки сили.
Чия, подобно на киноа, е зърнено-подобна култура. С други думи – приготвя се и се консумира като зърнена култура (жито, овесени ядки…), но всъщност е семе.
Семената от чия съдържат омега мазнини, протеини, антиоксиданти и диетични фибри.
Те имат мек орехов вкус и тъй като абсорбират течността, са идеални за хидратация и усещане за ситост, които ще продължат с часове.
С тези народни лекове можем успешно да възстановим черния дроб след пиянствоАлкохолът разрушава всички системи на тялото и влияе негативно на органите, но най-големият удар идв…Sep 7 2019vijti.com

Семената от чия са чудесен източник на здравословни незаменими мастни киселини – те съдържат осем пъти повече омега-3 мастни киселини от сьомгата.
Те също съдържат омега 6 мастни киселини, антиоксиданти (само един грам от които е богат на антиоксиданти дори четири пъти повече от пресни боровинки) и протеини, които са много важни за вашето здраве.
Проучванията показват, че консумацията на семената от чия също влияе върху здравето на косата и ноктите, поради факта, че те са голям източник на протеини (20%).

Семената от чия също са източник на най-лесно смилаемия растителен протеин, отличен източник на диетични фибри, богати на витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти.
Чията е чудесна за регенерация на кожата, но освен това изгаря мазнини, укрепва организма и влияе положително на храносмилателните органи.
Диетолозите са съгласни, че тези семена са едни от най-добрите, които можете да консумирате, ако се чувствате зле, без енергия.
Причината е, че те влияят на мускулите и освобождават енергия в тялото ви, така че често се използват от спортисти. Тези семена съдържат също 37% от хранителните вещества, които стимулират дебелото черво.

Диета или хранителен режим, базирани на консумацията на това семе се оказват добър в отлична за лечение на рак на дебелото черво, както и за профилактика на рака.
При болести на сърцето нормализирайте храненето, не преяждайте, откажете се от холестерол-съдържащите продукти, яжте повече ябълки, ягоди, годжи бери и добавяйте семена от чия.
Конкретни идеи
Топъл чай от горска ягода с 2 накиснати семенца чия. 1-2 сушени стръка ягода са достатъчни за сваряването на чаша чай. Схема: 2-3 чаши в течение на 4 седмици;
Топъл чай от плод шипка с 2 семенца чия. Попарват се и се държат под капак 6 – 9 часа;

Коренът от астрагал е чудесен за сърцето и съдовете, укрепва ги и ги оздравява. 4 с.л. сушена маса и 3 сечена чия се попарват с 200 мл и престояват 20 мин. Приемат се 6 Х 1 с.л. У нас обаче астрагал в момента се продава само на капсули;
Цвят от глог – сушен, 1 с.л. и 2 семенца се попарват в 250 мл и се държат 2 часа под капак. Схемата е 3 Х 40 мл;
Сок от корен пащърнак + мед + 2 семена чия. Сокът и медът са в равни количества. Забърква се гъста маса, която се взема 4-6Х 1-2 чайни лъжици преди да се яде;
Смес от лимон, 3 накиснати семена чия и мед по 1 с.л. се хапват на 12 часа;
Вариант: 500 г мед, сок от 5 лимона, 40 мл отварка годжи бери и сок от 5 глави чесън. Компонентите се размесват много усърдно и сместа се слага в закрит съд, да престои точно 7 дни. Хапва се с 2 семенца. Даденото количество се разпределя за 1 месец;

Отварка от дяволска уста с накисната чия;
Топъл чай от мента с чия, през 24 часа;
Варено цвекло с чия е прекрасна салата, която лекува и сърцето. Започва се с 20-30 г еднократно в денон., като постепенно количеството се вдига до 1-2 Х 100 г. Най-полезно е на гладно;
Пресен сок от цвекло + мляна чия. Пие се, като се стартира от 10 мл докато се стигне до2-3 Х 200 мл. Винаги предхожда храненето. Курс 2 месеца.
Източник: zdrave.to
Тялото ви може само да се излекува от стрес и напрежение: Съвсем е лесно да го постигнетеТялото притежава всичко, което може да облекчи душевното страдание и дори физическата болка. Имате в…Sep 7 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!