Всяка седмица го пека с кожата, защото знам, че има страхотен лечебен ефект и помага за редица заболявания

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лукът има силен антибактериален ефект – всички го знаем. Пресен сок от лук с мед лекува бронхит и пневмония, облекчава кашлицата. Пакетче с настърган лук помага при болки в ушите и дори може да се намали температурата на тялото, ако го наложим на краката си.
Но малцина знаят, че лукът е полезен не само пресен, но и печен лук. Топлинната обработка не го лишава от полезните свойства, дори напротив!
Печеният лук ще ви помогне да се справите с язви и дълго незарастващи рани! Необходимо е да изпечете лука с кожата и да го наложите на възпалено място, докато се почувствате по-добре.Лапнете и задръжте скилидка чесън в устата си: Ефектът е поразителен за вашето здравеСилните антибактериални свойства на чесъна и хранителните му качества обуславят неговото използване …Oct 8 2018vijti.com

Използвайте печен лук при лечение на циреи. Правете топла лапа с лук върху проблемните зони в продължение на 20 минути на ден. Много скоро циреят ще изчезне!
Благодарение на печения лук могат да се лекуват дори хемороиди! Лучените компреси имат дезинфекционни свойства и помагат за регенериране на кожните тъкани по-бързо.
Консумирането на печен лук е препоръчително за всички, които имат проблеми с кръвосъсирването. След сърдечен удар или инсулт се препоръчва да се яде печен лук всеки ден!

Важно е да се въведе приготвеният по този начин лук в менюто на хората, страдащи от диабет или изпитващи резки скокове в нивата на кръвната захар. Може да го хапвате като добавка към основните ястия, а можете да изкарате пълен курс на лечението и да го ядете на празен стомах всяка сутрин. Ефектът се забелязва в рамките на една седмица и всичко това благодарение на прекрасния състав на този зеленчук: сярата и желязото в черния дроб помагат за нормализиране на нивата на кръвната захар и поддържат правилното функциониране на панкреаса и черния дроб.

Когато се използва, печеният лук подобрява състоянието на пациенти с хипертония и атеросклероза. Лукът помага за пречистване на кръвоносните съдове, което премахва атеросклеротичните плаки, предотвратявайки скокове на кръвното налягане.
Нищо чудно, че винаги съм харесвал вкуса на печения лук в разнообразие от ястия! След изпичането му от лука се изпаряват етеричните масла, които дават на пресния лук специфичния му вкус и мирис.
Четейки това, сигурно и вие се замисляте да го ползвате по-често.
Опитайте, веднага ще почувствате ползите!

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Това са 10-те най-вредни храни в България, които ни тровят и съсипват здравето. Ето кои са теПредлагаме ви класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, …Jan 30 2017vijti.com

Източник: Бгред

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!