Билката бабини зъби ни избавя от висок холестерол, хипертония, аденом на простатата при мъжете, мастопатии при жените, на шипове, дископатии

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не знам колко българи се усетиха през 2007 г. като членове на ЕС, но със сигурност мнозина се усетиха по-здрави благодарение на една билка. Някои захвърлиха патериците след отшумяла коксартроза, други показваха белезите на незарастващи дълго рани, трети се хвалеха с прилив на енергия, сякаш имаха второ сърце.
И всичко това, след като разказахме в „24 часа“ за лечителя Борис Николов и неговият препарат „Боралин“, в основата на който е извлекът от билката бабини зъби.
През това време Борис Николов успя да прегледа вкъщи и да подобри здравето на 860 души. После му стана ясно, че няма да може лично да приеме хилядите желаещи и разкри за читателите на „24 часа“ голяма част от тайната рецепта.
След благодарностите на изцерени с малко страх очаквах да не би като бумеранг да се стоварят гневни обаждания и на недоволни от лечението на Борис Николов.„Мислещата“ билка лекува много болести: Щом я поемете веднъж, тя сама открива болните части от тялото и започва да ги лекуваНаричат лобелията „мислеща“ билка, тъй като веднъж щом я поемете, тя се насочва към частите от тялот…Jun 15 2019vijti.com

Досега обаче нито един не отправи упрек към народния лечител и към вестника, който даде трибуна на неговия илач.
А става дума за доказало се пред три медицински комисии лекарство против инфаркт, инсулт, дископатии и коксартрози, аденом на простатата и мастопатии, та дори и срещу грипни епидемии, което тъне в забвение. Резултатите от действието на билков екстракт от бабини зъби отлежава в папките 18 години. След тестването му тогава експертите от Военно-медицинската академия са изумени от неговата ефикасност. Решението на най-висшестоящите е препаратът да се внедри в практиката. Има и поставен срок за узаконяването му от Комисията за лекарствените средства към здравното министерство. Нищо такова не се случва и науката го обрича на забрава.

„24 часа“ разкри това и издаде в многохиляден тираж книгата на откривателя му Борис Николов „Растението убиец на холестериновите плаки“. В нея лечителят Борис Николов описва историята и екскпериментите с целебното биле „Бабини зъби“. Книгата се посрещна с небивал интерес и бързо се изкупи.
Всичко това се случи месеци след запознанството ми с Борис Николов. Упъти ме към него приятел, като ме видя да пристъпвам едва-едва, приведен от болки в кръста. „Бай Борис ще те оправи. Той прочиства кръвоносните съдове до капилярно ниво. Ето ти телефона му“, каза ми Руси. После обясни, че и той бил на същия хал с обострена дископатия и високо кръвно, но след пет дози от препарата на Николов нямало и помен от болки, нормализирал кръвното и холестерола.

При запознанството ни 85-годишния Борис Николов ми подари работен екземпляр от бъдещата си книга.

В нея разказва как случайно открива това, до което не стигат дори и светила в науката. „През 1985 г. двама американци стават нобелисти заради откритието си как става образуването на холестерола в организма и етапите, през които преминава превръщането на животинските мазнини в трите вида холестерол и функциите, които те изпълняват. Браун и Голдщайн обаче разгадават само как се образуват на холестеролови плаки“, каза Борис Николов. Той обаче отива по-нататък – прави възможно разграждането на тези плаки.

Откривателят му Борис Николов изпитва действието първо върху себе си. Тогава е само на 53 години, но заболява от сърце.

„Бях много зле – подути крака, сърцето ми биеше лудо и прескачаше, стягаше ме в гърдите, а сили нямах никакви и т.н. Не можех да изкача и 10 стъпала. След като пих от билката, на 3-4 ден започна едно страхотно уриниране. Кръвта се пречистваше чрез бъбреците, дейността им се възстанови, спаднаха ми отоците, спрях да се задъхвам. И този ефект дойде след броени дни. Имах и висок холестерол. Всичко това е минало. Сега съм на 85 и не се оплаквам – тялото ме слуша, а умът ми е услужлив“, усмихваше се Борис Николов.

И Борис Николов, агроном по образование, започва да търси причините и да чете литература. „Нямах понятия какво е холестерол, дископатия и т.н. Започнах да ходя в Народната библиотека и да чета медицинска литература. После се прехвърлих в библиотеката на Медицинска академия. Като се присъедини към мен доц. д-р Ото Златарев, продължихме да четем заедно по библиотеките. И понятията се избистриха“, спомняше си той. Дори не си спомняше откога не е ходил на лекар. „Правя си само кръвна картина веднъж годишно и нищо повече.“

Препаратът му става бич за много болести на хора, които от години обикаляли безрезултатно болници. Борис Николов започнал да води картотека на всеки – диагноза и лечение. Срещу името почти винаги накрая пише „оздравял“. Мълвата разнесла лечителя. Според картотеката му вече над 11 000 души са потърсили лек при него.

По-интересното обаче е как светила в медицината първо с пренебрежение гледат на препарата, а после се дивят от резултатите му.

На 6 януари 1988 г. Николов подава молба за патентоване до Института за изобретения и рационализации. Твърдо е решил да експериментира илача в лечебно заведение. Помага му доц. Ото Златарев, който работи върху липидната обмяна на клетките. Първи доброволци стават от дома за стари хора, където доц. Златарев завежда лабораторията. Резултатите са впечатляващи и доц. Златарев прави доклад до Технико-икономическия съвет към МНЗ, а лекарството се внася за експериментиране в комисията по лечебни растения.

Клиничното изпитание тръгва обаче едва след като Борис Николов излекува пенсиониралите се в Генщаба на БНА ген. Николай Недялков и полк. Кирил Митушев. Генералът урежда експериментът на лекарството да стане в поделение 22420. Централната комисия към Военномедицинската академия оглавява чл. кор. ген. майор Николай Василев. В основата на препарата е извлек от билката бабини зъби, но с добавки от други треви лечителят атакува различни болести.

Излекуваните генерали уреждат изследването да се проведе във Военномедицинската академия. За влиянието на препарата върху болни се съставят три подкомисии – за неврологични заболявания, дископатии и коксартрози, за лечение на акутни (незарастващи) рани и за лечение на хрема и грип. Изпитанията продължават от 3 до 9 месеца през 1989 г., а сред доброволците има лекари и медсестри. Резултатите са впечатляващи – всичките 32-а с дискови хернии и гонартрози са излекувани, като 28 от тях оздравяват до седмия ден. Отшумяват и придружаващите заболявания у пациентите като язва, хипертония, глаукоза, пиелонефрит, хипертрофия на лявата сърдечна камера, атеросклероза и др.

Комисията заключава, че досега в практиката не е познато лекарство с такъв бърз и траен ефект и че то трябва да намери приложение при лечение на дископатии, спондилатрози и др.

Невероятни резултати регистрира и комисията за незарастващите рани. Илачът превъзхожда съвременните балсами „Вишневски“ и „Шостаковски“ и ускорява зарастването от 3 до 15 дни, пишат експертите. Зараснали са два пъти по-бързо гноясали преди това рани след операции на дифузен перитонит на 31 пациенти. Предимството на препарата е, че ефектът му е много бърз,разрешава въпросът с некрозите, лекува супорациите, прилага се в малки количества и е много икономичен. Той трябва да се въведе за широко приложение при хирургическите рани, пише в доклада на комисията.

„Боралин-1“ е изпитано и върху 37 болни от остри вирусни инфекции, остър катар на дихателните пътища и грипозни. Ефектът на 4-5 капки в ноздрите е зашеметяващ – още на първия ден температурата на болните се нормализира, а хремата изчезва. В досегашната практика лекарствено средство с такъв бърз ефект при заболявания на голните дихателни пътища не сме наблюдавали. Смятаме, че препарат Б3 може да намери широко приложение в масовата практика, особено при епидемични обстановки, т.е. край на грипните ваканции и епидемиите в страната.

Експериментът с лечението на аденом на простатата на 43 мъже между 47 и 83 години също излиза успешен. На 35 от болните (81%) размерите на жлезата се нормализират и симптомите изчезват.

Междувременно тестът върху морски свинчета показва, че препаратът не е и токсичен, нито алергичен.

Пациентите на Николов стават все повече и повече. Те предават от уста на уста чудесата на изцелението, появяват се и статии в някои вестници. През май 1990 г. идва заветното решение – препаратът се приема за внедряване. Има отговорник и срок. Въпреки многото протоколи за успешни изпитания, както и заповеди за въвеждането на лекарството в клиничната практика, реално обаче нищо не става.

Но Борис Николов продължаваше да прави целебната отвара и да помага на хората.

Към отварата от бабини зъби понякога добавяше още магарешки бодил, глухарче, кантарион.

Пилите от нея твърдят, че усещат виталност на духа, голяма работоспособност и изявена потентност.

Невроложката д-р Надежда Маджирова е един от лекарите, изпитали препарата на Борис Николов през 1989-1990 г.: Тя си спомня: „През 1989-1990 г. извършвах опитите с препарата Б-1 в научно-изследователския Авиомедицински институт към ВМА. Тогава дозировката беше много по-малка – 10-15 капки. Въпреки това лечението имаше добър ефект.

Като лекар знам, че препаратът на Николов против шипове и дископатии е противовъзпалителен и обезболяващ. Знам и че е напълно безвреден. Коктейлът от билки на лечителя помага, а не вреди.

Той обаче не е панацея завинаги.
Факт е, че има много добър ефект при порезни рани, възпалителни болести, грип. Неговата гордост обаче е борбата му с холестерола, а той е важен рисков фактор и предизвиква болести, от които се умира.“

След публикациите на „24 часа“ идеята препаратът да намери производство става отново актуална. Едър земевладелец от Северна България дари 5 хил. лева, след като почувствал оздравителния ефект на билковата отвара.

Пазарът обаче не търпи празно. Първо билката бабини зъби поскъпна двойно, а после в аптеките се появи и препарат менте. Борис Николов предупреди: „В някои аптеки са пуснали в продажба продукт с название „Боралин“ уж по моя рецепта. Това е направено без мое знание. Продуктът е с неизвестно съдържание и няма нищо общо с разработения от мен лечебен препарат. Фалшивият „Боралин“ е с неизвестен консервант, вероятно етилов алкохол. Ако това е така, то има опасност страдащите от сърдечносъдови заболявания, акутни рани и др. да влошат здравословното си състояние.

„Аз съм на възраст и имам праг на възможности.“ Така Николов обясняваше защо не може да приеме всички желаещи. В невъзможност да се доберат до лечителя, хората започнаха да варят отварата вкъщи по указанията, които знахарят даде във вестника. Читателски благодарности край нямаха. Сред тях бяха и моите.

Написах за Борис Николов четири месеца по-късно, едва когато се уверих, че бабини зъби лекуват. Препаратът пропъди не само болките в кръста, той изпълва с прилив на енергия и виталност.

Варите 5 супени лъжици бабини зъби в 1 л вода

Поради големият интерес към действието на билката бабини зъби върху масово разпространени заболявания като висок холестерол, хипертония, аденом на простатата при мъжете, мастопатии при жените, на шипове, дископатии, коксартрози, гонартрози, акутни рани и други, Борис Николов предостави на „24 часа“ следната изпитана рецепта, с която се подготвя тотален воден извлек от билката:

1. В 1 л вода се поставят 5 супени лъжици от билката бабини зъби, купена от аптека. Тя се продава ситно нарязана и това количество е напълно достатъчно.

2. Сместа ври 1 час, след което се оставя да престои 24 часа.

3. Прецежда се през кърпа от сатен или док или през филтърна хартия, за да не попаднат в отварата иглички от билката. После се поставя в хладилник.

4. Приема се по схема: Първия ден се пие от нея по 3 супени лъжици 3 пъти след ядене (който има болен стомах – преди ядене).

Втория ден се пие пак 3 пъти, но по 4 супени лъжици. На третия ден се вземат по 5 супени лъжици отново 3 пъти и с тази доза се изкарва до края.

5. Прави се почивка от 10 дни, след което рецептата може да се повтори.

(Аз я варя в съотношение с водата 1:1, но набраната от мен билка въобще не е ситно нарязана, затова и няма такава плътност. )

6. Готовата отвара трябва да се съхранява в хладилник, може да издържи така до 20 дни.За всяка болка – билка: Отвара от здравец бори високото кръвно, пчелният клей ще ви избави от фарингитСтефка Иванова живее в град Дунавци. С нескрита емоция тя си спомня за проблемите, които преживява п…Jun 10 2019vijti.com

Източник: Спомен

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!