Бийте шута на главоболието: Тези 2 прости неща от природата правят чудеса с имунитета

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Главоболието не е проблем на човечеството от вчера. За съжаление в днешно време то става все по-разпространено и измъчва все повече хора по света.
Причините са вън от съмнение – все по-натоварения работен график, водещ неизменно към стрес, замърсен въздух, дълго стоене пред компютъра, смартфона и телевизионния екран.
Болкоуспокояващите са един от най-развитите сектори на фармацевтичната промишленост.
В моменти на главоболие почти машинално посягаме към блистера с аналгин или беналгин, който стои на челно място в аптечката.
Лили Иванова разкри рецептата на домашния си елексир, с който поддържа перфектно здраве! Ето как се пази от болести родната примаЛили Иванова е невероятна не само с уникалния си глас и незабравимите си песни Голямата Лили Иванова…Nov 1 2018vijti.com

Има обаче прост начин да минем без най-разпространените хапчета. Не струва нищо, а всеки ги има в кухненския долап. Ето и прост начин да се избавим от главоболието и да укрепим имунната си система. В стъклено бурканче сложете 2 супени лъжици морска сол и 10 супени лъжици кафява захар.
Размесете добре двете съставки и оставете бурканчето затворено на нощното си шкафче. Всяка вечер преди лягане взимайте по 1 щипка от сместа и я поставяйте под езика си. Оставяйте солта и захарта сами да се разтопят. Сами ще се убедите колко полезно е това за организма и колко по-качествен става сънят ви. От смеската можете да взимате и в моменти на внезапен пристъп на главоболие.

ПРИЧИНИТЕ: Има толкова много неща, които могат да предизвикат главоболие!
Крайни срокове, досадни колеги, задръствания, спорове. Невероятно, но дори и хубави изживявания могат да станат причина за болки в главата – в медицината дори има термин като „главоболие от сладолед“.
По природа главоболието е отговорът на тялото към физически и емоционален стрес.
Този стрес може да накара мускулите във врата и главата да се съкращават и по този начин да доведат до т.нар. тенсионно (причинено от напрежение) главоболие.

Или може да накара кръвоносните съдове да се свият и по-късно да се разширят, което предизвиква мигрени или главоболия вследствие на промените в кръвното налягане.
А ако синусите ни са запушени или инфектирани, често възникват т.нар. пулсиращи главоболия.
Като изключим дискомфорта, повечето главоболия са временни и доста успешно се поддават на домашно лечение – дори с някои алтернативни средства – извън най-популярните лекарства без рецепта, пише edna.bg.
Баба Гина от Лехчево: На хиляди съм споделила рецептата си за здраве, един недоволен нямаБаба Гина Трифонова от село Лехчево признава, че стига да може, би помогнала на всички – поради това…Oct 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!