Бабини рецепти за хемороиди, с които бързо-бързо ще забравите за болката и паренето

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Досадните и мъчителни хемороиди не са тема, която човек обсъжда с охота дори с най-близките си. Жертвите им обаче винаги са любознателно наострени, когато стане дума за бабини рецепти за хемороиди.
Това е обяснимо:
чрез бабини рецепти за хемороиди се надяваш да се справиш сам с проблема. Без да се налага да ходиш на доктор? Без да преживяваш неприятното показване, и т.н. Грешка!
Лечението с бабини рецепти за хемороиди според практиката и практикували дава положителен резултат само ако проблемът е в ранен стадий.
Зеленчукът, който ще ви избави завинаги от досадните хемороиди, разширените вени, артрита и дори косопадаДа, става дума именно за морковите! Техните листа съдържат цели 12 елемента – желязо, фосфор, калций…Dec 28 2018vijti.com

И без лекар все пак не е добре да се опитвате да преборите хемороидите. Нека той да ви каже какво точно се случва с вас – и едва тогава търсете бабини рецепти за хемороиди.
Преди да изпълните някоя от следващите бабини рецепти за хемороиди,
не забравяйте едно важно условие.
Всички те се изпълняват след дефекация, внимателно измиване и подсушаване.
Ето ги и най-практикуваните бабини рецепти за хемороиди от народната медицина!

1. Лечение на хемороиди със суров картоф.
Една от най-успешните суровини за хемороиден цяр е суровият картоф.
Той успокоява отока и овладява кървенето.
В тези бабини рецепти за хемороиди суровият картоф се използва, като от неголям клубен се изрязва парче във форма на анална свещичка и се поставя в проблемното място за през нощта.
Може да се направи и тампон от стерилна марля, в която се поставя настърган суров картоф.

2. Лечение на хемороиди със здравец.
Следват бабини рецепти за хемороиди със здравец. Добре измит и подсушен лист от здравец се навива на тръбичка, намазва се с мазнина и се поставя в аналното отверстие за през нощта. Тази рецепта се изпълнява в седем последователни вечери.
3. Зловещи ледени „свещички“ против кървене на хемороидите.
Сред множеството бабини рецепти за хемороиди има и леко осъвременени. При хемороиди помага ледът: изрежете пръстите от гумена ръкавица, напълнете ги с вода и завържете здраво.

Замразете във фризера. Тези ледени “свещички” действат обезболяващо и ограничават кървенето, но с тях не бива да се прекалява.

4. Тампон или свещичка от пчелен мед против хемороиди. Също и с прополис.
Направете си свещичка от захаросан мед или пригответе марлен тампон с течен. Медът има противовъзпалителни и противомикробни свойства. Изобщо пчелните продукти присъстват активно в нашите бабини рецепти за хемороиди.
Да кажем – прополис, с който се прави отлична лечебна мазилка. Вземете 100 грама краве масло и го загрейте в емайлиран съд. Отдръпнете от огъня преди да започне да се пържи и добавете 10 грама настърган на ситно ренде прополис.

Разбърквайте 30 минути, докато сместа стане хомогенна и се охлади. Съхранявайте мазилката в стъклено бурканче в хладилника. Мажете хемороидалните възли 2-3 пъти на ден и след дефекация.

5. Настойка от лайка, сок от лук.
Кипнете лайка и я оставете да кисне 20 минути. Прецедете настойката, излейте я в леген и седнете в него, докато напълно изстине. Такива ванички могат да се правят до облекчаване на състоянието. Някои бабини рецепти за хемороиди са и за вътрешно приложение. Ето пример:
Настържете глава лук и изцедете сока. Пийте от него по една чаена лъжичка 4-5 пъти на ден 15 минути преди ядене. Курсът продължава един месец.

Други начини за лечение на хемороиди

Народните рецепти и приложението на билките не са единствената вярна посока за лечение на хемороиди. Най-общо лечението с билкови отвари и мехлеми, седящите вани с билки и спазването на диета с много фибри и течности спадат къмконсервативния тип лечение на хемороиди.

Прилагат се също някои медикаменти, които действат болкоуспокояващо и противовъзпалително (нестероидни противовъзпалителни. Има обаче случаи, при които консервативната терапия не е резултатна и се налагат по-драстични мерки. Към тях спада т.н. лигатура с гумена лента, при която се спира притокът на кръв към хемороида и се предизвиква неговото пресъхване.

Прилагат се също криотер
апия, изгаряне с инфрачервени лъчи, лазер или електроимпулси. Какъв точно активен терапевтичен метод да бъде избран зависи от степента на развитие, разположението на хемороида и здравословното състояние на пациента.

Практикува се и класически хирургичен метод на лечение, който се препоръчва при външни тромбозирали хемороиди. Хирургичното лечение по признание на специалистите нерядко е съпроводено със следоперативни усложнения поради високия риск от инфекция. Възстановяването е по-продължително, но в перспектива този тип терапия обещава по-малка опасност от рецидиви.
Източник: lekar.bg
Отървете се от хемороидите: Този природен мехлем ги премахва веднъж завинагиМехлемът, което ще ви представим днес, може да се използва не само за премахване на хемороиди, но и …Nov 29 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!