Ако тъмните петна по кожата ви притесняват, можете съвсем лесно да ги премахнете с тази изпитана природна рецепта

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хиперпигментацията е заболяване, което се характеризира с тъмни петна по кожата и индуцира увеличаване на количеството меланин. В следствие се получава тъмния пигмент по кожата. Излагането на слънчева светлина, майчинството, определени здравни състояния, стареенето или травмите могат да доведат до заболявания и да създадат естетически неприятните кафяви петна, които са типични за този проблем.
Бихме могли да разделим причините на 2 групи: вътрешни и външни. Външните причини могат да бъдат, например, атмосферата (директна слънчева светлина) или химични съединения (бетаксолол, миноциклин, естроген, прогестерон, и т.н.).
Постоянно се срамувах от напуканата кожа на краката си, докато не разбрах колко лесно мога да имам перфектни стъпалаКожата на краката е по-дебела в сравнение с останалата част от стъпалото, което означава, тя трябва …Apr 29 2019vijti.com

Лунички, старчески петна, както и петната от слънчевата светлина са породени в резултат на вредните ултравиолетови лъчи на слънцето, които пък предизвикват временна или постоянна промяна на цвета на кожата.
Следи от травма или хирургична интервенция може да доведат до промяна в цвета, или дори, когато проблемът не бъде отстранен, да останат за постоянно.
Меланодермия – хиперпигментацията на кожата, която се случва по време на бременност. Обхваща предимно носа и бузите. Като правило, болестта изчезва от само себе си след бременността и не причинява значителни проблеми.
Физическото лечение на хиперпигментацията може да се осъществи с тази природна рецепта:

Смесете 1 чаена лъжичка куркума на прах и 1 чаена лъжичка лимонов сок.
Нанесете върху засегнатата област. Оставете за 15 минути до изсъхне. Изплакнете със студена вода. Веднага след процедурата в никакъв случай не излагайте кожата си на слънце! Препоръчително е да направите операцията в банята.
Тази процедура се повтаря 1 или 2 пъти всеки ден, докато не забележите подобрение. Този прост инструмент се основава на принципа на Аюрведа, древната индийска наука за изцеление и тя наистина работи.
Лимонът изчиства и изсветлява кожата, а куркумата прави кожата по-лека и има противовъзпалително действие.

Ето и две рецепти за премахване на петна с магданоз
Маска №1
Вземете 5 клонки пресен магданоз и ги смелете в блендер, за да приготвите маска за лице. След като сте готови с тази проста паста, приложете я директно върху кожата си там, където има видими тъмни петна. Оставете да действа 10 минути и измийте лицето си с топла вода. Повторете всяка вечер преди лягане.
Маска №2
Един малко по-комплексен метод за използване на магданоз включва още няколко съставки, които са също толкова полезни за кожата,помагат за премахване на петна и я хидратират. Ще ви трябват 5 клонки магданоз, 5 капки лимонов сок, зехтин и 3 резени краставица. Смесете всички съставки, докато получите хомогенна паста. С парче памук или плат я нанесете върху кожата си на местата, където има петна. Оставете за 10 минути и изплакнете с топла вода. Нанесете вечер за по-траен резултат.
Може и да ви отнема време, но простото лечение с магданоз е наистина много ефективно. Магданозът е изключително полезен за кожата. Пробвайте го и ни се похвалете!
Източник: Отбаба
Нанесете го на всички белези, бръчки или петна по кожата си, те ще изчезнат за минутиЧувствали ли сте се неудобно, защото по кожата на лицето ви има белези, бръчки, петна или каквито и …Nov 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!