3 съставки и блатът избухва от формата! Без сода, кисело мляко или разделяне на яйцата – пак става като за 2 торти!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Обичам тази рецепта за тортен блат  заради нейната простота и факта, че блатът винаги е пухкав и мек. От много години пека торти само по този начин, защото става много бързо и лесно. При това ви трябват само 3 продукта и няма нужда да добавяте набухватели, кисело мляко или пък да делите яйцата на белтъци и жълтъци! Ако вече съм ви заинтригувала, ето рецептата за най-лесния пухкав блат за торта :

Торта с бишкоти и сладко от череши: 15 минути и сте готови!Торта с бишкоти и сладко от череши без печене Фантастична рецепта за бърз и много вкусен десерт, на…Jul 6 2020vijti.com

Най-лесният пухкав блат

Продукти:

100 гр. брашно

100 гр.

захар3 яйца

Приготвяне:

Чукнете яйца в голяма купа, добавете половината захар и разбийте с помощта на миксер, докато масата става пухкава и въздушна. Започнете да биете на ниска скорост, като постепенно я увеличавате до максимум.

След това добавете втората половина на захарта и продължете да разбивате. Разбивайте поне 10 минути.

Трябва да получите гъста и много пухкава смес, както е на снимката. Ако пуснете от нея в плоска чинийка, капките ще запазят формата си за няколко секунди.

тесто за блат

Пресейте брашното и го добавете на няколко пъти към яйчения крем внимателно с шпатула. Бъркайте кратко, с нежни, въртеливи движения. Тестото трябва да остане пухкаво, гъсто и пенесто.

Използвайте висока форма за печене, за да изпечете блата. Обикновено пека в тава с диаметър 18 см. Покрийте дъното и стените с хартия за печене, намазана с олио.

Загрейте фурната на 170 °. Блатът се пече около 50-55 минути. Можете да проверите готовността с клечка за зъби.

пухкав и лесен блат

Оставете готовия блат да се охлади напълно и след това го извадете от формата. Но може да го разрежете едва след 5-6 часа. Затова е по-добре да го приготвите в деня преди празничното събитие. Още по-удобно е, защото остава само да покриете блата със сметана и тортата е готова.

разрязан блат

Да ви е сладко!

Бърза и лесна торта без захар и яйца Почти във всяка торта има захар и яйца. Всъщност това са основните съставки за класическите сладки…Jun 26 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!