Ябълков кекс- 3 ябълки и 3 яйца и по 9 лъжици брашно,захар и олио, няма как да сбъркаш схемата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Много домакини са в състояние да определят теглото на съставките на око. Те лесно измерват точното количество брашно и захар за тестото. Но не всеки има това умение. Какво да направите, ако нямате везни под ръка, но искате да зарадвате близките си с вкусни сладкиши? Домашният ябълков сладкиш ще бъде истински спасител за вас.

Рецептата за сладкиш с ябълки и бадеми се нарича още „3 х 9“. Това означава, че за тестото ще ви трябват 3 ябълки и 3 яйца, по 9 супени лъжици брашно, захар и олио. Не може да бъде по-лесно! Съгласен ли си? Тогава да готвим.

Взех няколко ябълки, чаша брашно и захар и спретнах най- вкусния сладкишО, този ябълков сладкиш ! Как можеш да му устоиш? За пореден път се убедих, че няма как. И днес пред…Nov 3 2020vijti.com

Съставки

ябълки 3 бр.

Яйце 3 бр.

Пшенично брашно 9 Чл. л.

Захар 10 с.л.

Слънчогледово олио 9 Чл. л.

Бакпулвер 1 ч.л.

Бадемови стърготини 30 g

Лимон 1бр

 

Подготовка

Обелете и настържете ябълките. Разделете ги и след това нарежете на филийки. За да избегнете почерняване, ги поръсете с няколко капки лимонов сок.


Разбийте яйцата в дълбока купа, добавете 9 супени лъжици захар и разбийте до пенливост.


Добавете брашно и бакпулвер, добавете олио и продължете да разбивате тестото с бъркалка до гладкост


Добавете ябълки и настъргана лимонова кора. Смесете добре. Намажете с мазнина формата с диаметър 20–22 см и поръсете с брашно. Поставете тестото и изравнете.


Поръсете бадемовите стърготини (ако обичате) и останалата захар върху сладкиша. Печете във фурна, загрята до 180 градуса за 35 минути. Проверете готовността с клечка за зъби. Оставете да се охлади напълно.

Паят се съхранява до 4 дни без проблем и без хладилник. През лятото вместо ябълки можете да сложите в тестото узрели праскови или сливи. Сладкишът с круши също е добър. Можете да използвате и други ядки като орехи. За да добавите вкус към вашите печени изделия, заменете растителното олио с топено масло. Основното нещо е да се придържате към правилото за 9 лъжици . Приятен апетит!

Взех няколко ябълки, чаша брашно и захар и спретнах най- вкусния сладкишО, този ябълков сладкиш ! Как можеш да му устоиш? За пореден път се убедих, че няма как. И днес пред…Nov 3 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!