Вита сладка баница на охлюви без кори – фантастична вкусотия за пълна чиния:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Сладките баници са сред най-любимите десерти, на особена почит у нас. Спомнете си само за тиквеника или пък сочната баклава! Е, тази вита сладка баница не им отстъпва и на милиметър! Сочна, вкусна и засищаща – ето как да си приготвите сиропирана баница на охлюви :

Шоколадово-бананова торта без печка и миксер – хрупкава основа, пухкав крем и вълнуващ вкус:Представете си – истинска вкусна шоколадова торта с парченца ароматен банан и хрупкава бисквитена ос…Mar 16 2020vijti.com

Вита сладка баница на охлюви

Продукти:

За тестото:

4 яйца

400 мл прясно мляко

1 щипка сол

40 гр.

мая (прясна)брашно – за меко тесто

125 гр. масло за мазане

За сиропа:

3 ч.ч. вода

3 ч.ч. захар

Приготвяне:

Замесете меко тесто с продуктите за него.

Разделете тестото на две равни части, разточете всяка част на тънки листи, като се стараете да добият правоъгълна форма.

Всеки лист намажете обилно с предварително разтопеното и охладено масло. Навийте листовете на стегнати рула, всяко руло нарежете на филийки с дебелина максимум 1 см (може и по-тънки).

В намазана с масло тава наредете филийките с разреза надолу (като охлюв) на малко разстояние една от друга. Оставете да втасат на топло за около 40 минути, за да напълнят тавата.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златист цвят.

За сиропа: смесете захарта и водата и сложете на силен огън да заври. Залейте баницата с горещия сироп, завийте плътно с алуминиево фолио и оставете баницата да попие хубаво.

След около 12 часа е готова.

Най- лесната и бърза торта без печене с кисело млякоЗвездният дует с аромати на праскови и крем е познат още от 19 век, когато готвачът Огюст Ескофиер п…Mar 11 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!