4 картофа и половин килце кайма – омесвам, настъргвам, пека и докато го извадя от фурната, вече е свършило!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес имаме за вас една простичка, но много вкусна рецепта за бърза вечеря. За нея ви трябват най-тривиалните продукти – половин килце кайма и 4 картофа. Резултатът е изумително вкусни кюфтенца с картофи , които се приготвят бързо и лесно, и оставят доволни всички у дома. Ето рецептата за бърза вечеря с кайма и картофи :

Диетични кюфтета от тиквички. Не съм вярвала, че може да ям такава вкусотия и да слабеяКъде е написано, че кюфтета не трябва да са диетични? Те ще останат същите на вкус, че дори и по-вку…Jun 5 2020vijti.com

Бърза вечеря с кайма и картофи

Продукти:

4 картофа

500 гр. всякаква кайма

40 гр. заквасена сметана

1 глава лук

подправки на вкус

сол

кюфтета с картофи

Приготвяне:

Добавете нарязания лук към месото. Може да го смелите с пасатор. След това посолете и поръсете с любимите си подправки. Добавете смлян черен пипер и подправки за свинско месо. След това каймата трябва да се омеси старателно.

Обелете картофите и настържете на едро ренде. Изстискате хубаво, за да се отцеди от течността, и веднага добавете към него заквасена сметана, сол, черен пипер и разбъркайте.

От каймата оформете кюфтета по желание и ги поставете върху тавичка. Между кѝфтетата разпределете картофите. Всяко кюфте трябва да бъде добре обвито с картофената смес

Покрийте съда с фолио и печете във фурната за 40 минути, след това махнете фолиото и печете без него още 10 минути, до покафеняване.

Кюфтетата, приготвени по този начин, са невероятно деликатни и сочни на вкус. А картофът е мек отвътре, а отвън с вкусна хрупкава коричка.

Майстор готвач посочи грубите грешките при готвенето на кюфтетаСмешно е, но много домакини правят значителни грешки при приготвянето на кюфтета, защото много от съ…May 21 2020vijti.com

ЗАЖЕНАТА

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!