Шоколадовата торта с бисквити

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Шоколадовата торта, гарнирана с бисквити е любим десерт. Сладкото е нещо, което всеки човек обича да похапва от време на време. Независимо от това дали сме на някакъв режим на хранене или се стараем да избягваме сладкото, то ни е нужно от време на време, не само защото ни носи удоволствие, но и защото не бива съвсем да се лишаваме от който и да е тип храна. Разбира се, не става въпрос за това всеки ден да се храним само със сладко, но можем да си го позволим от време на време. И така, днес ви представяме една изключително лесна рецепта за шоколадова торта с бисквити, която ще впечатли както семейството ви, така и гостите ви.

Най- лесната и бърза торта без печене с кисело мляко Звездният дует с аромати на праскови и крем е познат още от 19 век, когато готвачът Огюст Ескофие…Jun 4 2020vijti.comТова е отлична домашна торта лесна за приготвяне и без печене. Шоколадовата глазура и вкусния пълнеж няма да оставят никого безразличен.

Необходими продукти: 220 грама чаени бисквити със сметана, 220 г черен шоколад, 160 мл сметана 35% и 2 супени лъжици масло. За глазурата пък са ни необходими: 110 гр черен шоколад, 80 мл сметана 35% и 1 супена лъжица масло.
Подготовка на тортата: Покрийте формата за печене на торта с фолио, намажете го с масло. В отделен съд натрошете бисквитите на малки парчета. Начупете шоколада на ситни парчета и го поставете в купа. Маслото и сметаната сложете в тенджера на котлона, за да се смесят до кипване. Накрая сложете шоколада и бъркайте, докато стане гладка, еднородна смес. Добавете и начупените бисквити, разбъркайте леко, за да не се натрошат повече и да се загубят в сместа. Така приготвената шоколадова смес прехвърлете в приготвената форма, застлана с намазано с масло фолио. Поставете формата във фризера за 3 часа, за да се втвърди.

След трите часа извадете тортата от формата върху широк и плитък поднос, върху който ще залеете със заливката. Отстранете фолиото. В малка тенджера пригответе глазурата, като смесите сметаната, маслото и шоколада на водна баня. Бъркайте непрекъснато. Готовата глазура се изсипва върху шоколада с бисквитите и се разпределя равномерно по цялата повърхност. Върху готовата шоколадова торта с бисквити направете украса по ваш избор.
Да ви е сладко!

Катето Евро става водеща на „Черешката на тортата“?Актрисата Катето Евро неведнъж е демонстрирала, че е душата на компанията и умее да забавлява околни…Jun 2 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!