Хайдушки пърленки с масло и чесън – стават голяма купчина за юначна дружина:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Има ли нещо по-аротматно от прясно изпечена пърленка с хрупкава коричка , току-що свалена от грила? Неслучайно този вид хляб е с дългогодишни традиции в кулинарията – сигурно няма човек, който да може да устои на божествения му аромат. Днес ще ви научим как сами да си приготвите домашни пърленки с ароматно масло и чесън – рецептата е лесна даже за начинаещи, а резултатът ще ви накара да повторите още утре! Ето как се приготвят страхотните хайдушки пърленки с масло и чесън :

5 картофа, пакетче масло и чесънче – печеш 10 минутки и после облизваш и тавичката с хлябче:Рецепта-чудо за всички, които обичат ароматните и бързи ястия . Тези чеснови картофки ще ви покорят …May 19 2020vijti.com

Хайдушки пъренки с масло и чесън
Продукти:
1/2 кубче прясна мая

1 к.л.

захар
1 ч.л. сол

3 с.л. олио

350 мл хладка вода

700 гр. брашно

За намазване:
1 пак. масло – 125 гр-

1-2 скилидки чесън

1 к.л. самардала

1 к.л. шарена сол

щипка чубрица

1/2 к.л. червен пипер

Приготвяне:
Разтворете маята в хладката вода със захарта. Пресейте брашното, оформете в средата му кладенче и поръсете отстрани солта. Изсипете шупналата мая в кладенчето, добавете олиото и замесете меко тесто. Покрийте с кърпа и го оставете да втаса за 30 минути. Втасалото тесто разделете на 8 равни части и оформете от всяка плоска питка с точилка.

Намажете питките с олио и ги оставете да втасват 20-тина минути. След това ги разтеглете с ръце на тънго и ги изпечете на загрят грил или скара.

Печете по 3-4 минути от страна. Още топли намажете пърленките с овкусеното с чесън и подправки масло.

Да ви е сладко!

Ето рецептата за фантастичната сурова торта на Силвена Роу – домакините си я предават като топъл хляб: Преди време топ-кулинарката Силвена Роу показа в „Мастършеф“ своята авторска рецепта за веганска с…May 8 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!