Докато ги направя и те вече са изчезнали, децата закусват с тях, мъжа ми си ги хапва вместо хляб, а майка ми си вечеря с тях

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Питки със сирене и зеленина :
Толкова вкусни, че никога не стигат!
Тези питки чудесно стоят на масата като самостоятелна закуска или дори вместо хляб, тъй като са кръстоска между пирожки, палачинки и сладкиш с пълнеж.

Това е най-вкусното пастицио, което някога съм яла. Рецептата е на един мой приятел италианец, няма да сгрешите с нея „Дали това е най-вкусното пастицио не сме сигурни, но знаем, че няма да си хапнем само една порция…Jun 6 2020vijti.com

Като плънка за питките използвайте сирене и картофи, месо и зеленчуци със сирене. Най-често те са добре разточени и са много тънки, но понякога бухват повече.

Питките се пържат върху сух тиган и масло.

Съставки:

Пшенично брашно – 400 грама

Квас – 1 чаша

Сода – 1 чаена лъжичка

Сол – 1 чаена лъжичка

Сирене – 300-400 грама

Зеленина лук, спанак … по избор

Масло на вкус

Кисело мляко – 200 мл

2 скилидки чесън.

 

Начин на приготвяне:

Добавете содата към кваса (може да замените с кисело мляко), разбъркайте и оставете за една минута да кипне.

Пресейте брашното и добавете солта, изсипете кваса и замесете тесто. Не прекалявайте много с месенето. Оставете тестото за 10 минути, покрийте го.

Докато тестото почива натрошете сиренето, добавете нарязаната пресна зеленина, по желание сол.

Разделете тестото на 6 равни парчета, разточете ги като палачинки и в центъра сложете около две супени лъжици от плънката и защипете двата края. Получените питки отново разточете в кръг с диаметър 20 см.

Запечете така оформените питки в сух тиган в продължение на 3 минути от всяка страна. Можете да ги редите на купчина и да мажете всяка с масло. Сервирайте със смес от кисело мляко, чесън и 2 супени лъжици зелени подправки.

Тези питки се приготвят много бързо, благодарение на гъвкавото тесто и лесния пълнеж. Опитайте се да ги приготвите вместо хляб!

Диетичнта ми топ рецепта за лятото накара всички да проядат тиквички и да се радват на тънка талийкаОпитната домакиня е трудно да си представи лято без тиквикчи. Това невероятно лятно изкушение има го…Jun 6 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!