Топ 4 признака, че сте имали коронавирус

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Над година светът е под влиянието на пандемията от коронавирус. Милиони хора се заразиха с вируса, а жертвите постоянно нарастват. В същото време никой не може да каже с точност колко са инфектираните, тъй като голяма част от тях карат болестта без симптоми.

Доктор Сергей Грошев обаче смята, че може да даде отговор на въпроса кои хора са прекарали коронавирус. Той изброи четири признака. Това важи особено за тези, които са изкарали леко заболяването.

Лекарят вярва, че човек лесно може да обърка настинката с коронавирус.

Според него някои признаци на болестта се запазват дълго време дори след възстановяване и от тях е възможно да се разбере, че човек е страдал от коронавирус.

Ако обаче човек има нарушено обоняние, слабост поради хипоксия, причинена от увреждане на белите дробове, както и кашлица и задух, тогава определено можем да говорим за коронавирус.

Грошев също добави, че тези симптоми ще се запазят при различни пациенти за различен период от време. Времето зависи от степента на засегнатата белодробна тъкан от болестта: колкото по-силна е лезията, толкова по-дълго ще продължи кашлицата и задухът./Zdrave.to

Разделиха се с починалия д-р Николов с емоционално писмо. Урологът загуби битката с коронавирусаОтиде си още един обичан специалист. Загубихме уролога Владимир Николов. Ето как се разделиха с него…Jan 3 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
След като стана ясно, че най-вероятно Димитър Рачков няма да…
error: Content is protected !!