Тежка се очертава да бъде съдбата на изоставеното на паркинг бебе в Пловдив

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Майката е заявила, че няма намерение да се грижи за бебето си, но не е попълнила декларация, за да бъде вписано то в регистъра за пълно осиновяване
Родителите на момченцето, което бе изоставено на паркинг до Централна гара в Пловдив, все още не са потърсили детето си. Според съседи бащата изобщо не се е прибирал, след като е излязъл от ареста, съобщава „Трафик“. Той е бил търсен многократно от социални работници. Майката пък е заявила, че няма намерение да се грижи за бебето си, но не е попълнила декларация, за да бъде вписано то в регистъра за пълно осиновяване. Другите близки на семейството също не желаят да полагат грижи за него. Ако не се намери майката, за да подпише декларация, трябва да изтече 6-месечен срок, преди детето да бъде вписано в регистъра, обясни директорът на Агенция „Социално подпомагане“ Надя Танева. Това гласят законовите разпоредби.
Как се печелят от 200 лв. до 1 млн. долара набързо: Инфлуенсъри раждат бебета пред камера за лайкове, Петканови са сред най-платените у насС нарастването на популярността на социалните мрежи нараства и броят на хората, които се насочват къ…Jun 20 2019vijti.com

Припомняме, че момченцето бе открито на 24 април на паркинга на Централна гара. Майката Галя го бе изоставила поради финансови причини. Тя решила да избяга в родното си село, след като изоставила детето, но преди това се върнала да види дали детето е там. Побягнала, след като видяла полиция на мястото. След като полицията разпространи снимката на бебето, в Четвърто районно се е появил гражданин, който е разпознал детето от репортажи в медиите. То е родено на 28 декември 2018 година в Пловдив. Майка му Галя е от село Обручище, Стара Загора, а баща му Григор от Аджисана в Пловдив. Галя има още едно дете на 4-5 години, което също е било изоставено. Галя също бе задържана, а след това – освободена от ареста срещу подписка. Повдигнато й е обвинение, че е оставила без надзор детето си, като с това е създала опасност за физическото и психическото му здраве.

Жената е заминала за Стара Загора, където живее майка й. Бабата твърди, че дъщеря й няма капацитет да се грижи за децата си. Самата тя отглежда другото й 5-годишно дете. Междувремено малкият бе изписан от болницата и е настанен в приемно семейство, малко след Великденските празници.
В разговора си с наш репортер директорът на „Социално подпомагане“ Надя Танева уточни още, че мярката, напоследък определяна като „отнемане“ на дете, би могла да бъде предприета в строго определени от закона случаи. „За всички деца има няколко мерки за закрила. Първата е да потърсим разширения семеен кръг. Детето би могло да се настани при близките с мярка за закрила по Закона на закрила на детето, след като има съдебно решение. Ако няма желаещи близки и роднини, следващата мярка е приемно семейство.

Ако биологичните родители подпишат пред нотариус декларация в присъствието на социален работник, че няма да се грижи за това дете, то се вписва в регистъра за пълно осиновяване“, обясни тя. Тя допълни, че приемната грижа би могла да бъде временна мярка. В тези случаи социалните работници, заедно с биологичното и приемното семейство, се намират в постоянна връзка. След това детето се реинтегрира в семейството. Преди на детето да бъде наложена мярка за закрила, всичко това минава през полицията. Действията се предприемат посредством полицейска мярка, работи се с екип от специалисти. Това няма как да се случи на своя глава, изтъкна Танева.
Източник: flagman
Бащата на малката Никол – битото от акушерка бебе, разказа за влошеното състояние на дъщеричката си: Бесен съм най-много на себе си, че не можах да я защитяБащата на пребитото от акушерката Емилия Ковачева бебе сподели родителските си страдания от влошенот…Jun 18 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Hacлeдницaтa нa фpoнтмeнa нa гpyпa „Cигнaл“ Дaнчo Kapaджoв – Лopa…
error: Content is protected !!