Синът на Чапкънов обрал банката дрогиран

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Константин, синът на именития скулптор Георги Чапкънов, който бе арестуван като извършител на дръзкия банков обир, състоял се вчера сутринта в центъра на София, е извършил тежкото престъпление под въздействието на наркотици. Криминалисти, участвали в разследването на банковия обир над клона на „Пощенска банка” на бул. „Цар Борис III” №166 признаха, че най-малкия син на Чапкънов е действал като пълен аматьор и даже не е успял да прикрие добре лицето си. Константин нахлул в банката с насочен  пистолет и с чорапогащник на главата си, през който обаче прозирало лицето му. И за да се набие още повече на очи, пишман крадецът бил облечен в розови обувки и панталон, комбинирани с кафяво яке. Впоследствие е установено, че оръжието е пластмасово.

Арестуваха шеф на охраната в Кауфланд – редовно обирал магазинаСлужителят на СОТ 161 ръководел видеонаблюдението на обекта в бургаския жк „Изгрев“, хванаха го дока…Nov 21 2019vijti.com

Константин ограбил банката с прозиращ чорапогащник на главата и с розов панталон

Само часове, след като си тръгва с плячка от 11 хиляди лева, самоличността на Константин Чапкънов е установена от МВР. Той е задържан късно снощи и ще прекара 72 часа в ареста.

За въоръжения банков обир най-малкия син на уважавания скулптор Георги Чапкънов може да получи присъда до 10 години затвор. Според главния секретар на МВР, арестувания е с крими досие. В обясненията си, направени пред полицаи, Константин разказал, че прибягнал до отчаяната стъпка, тъй като дължал много пари на наркодилъри.

Новината за ареста на Константин хвърли в шок семейството му. „Да, моя син е арестуван, моля ви, няма какво повече да коментирам”, лаконичен бе по телефона баща му.

77-годишния Георги Чапкънов е може би най-популярния скулптор в България. Той е сред авторите на герба на Република България, професор е в Художествената академия и е носител на орден „Св. св. Кирил и Методий“ с огърлие за особено значимите му заслуги в областта на културата и изкуството. Негови произведения са изложени в Ермитажа в Санкт Петербург, Пушкинския музей в Москва, Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, сградата на Международния олимпийски комитет в Лозана и други престижни галерии по света.

Арестувания за въоръжения банков обир Константин е най-малкия от тримата синове на Георги Чапкънов. Средният наследник на твореца – Тодор, е режисьор на популярните сериали „Дървото на живота” и „Скъпи наследници”.

Източник: ЛУПА

Най-дръзкият обир през соца: Задигат с лада 2 чувала с париОфицерът от резерва полковник Георги Тишевишки е роден на 30 юни 1936 г. във врачанското село Доброл…Sep 23 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!