Отец Иван е на легло, благородният духовник го закъса със здравето

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

„Трудно ми е да ходя и все повече се задържам в леглото. Но изненада няма – все пак ми се натрупаха много години.“ Това заяви пред в. „България днес“ добрият отец Иван. 74-годишният духовник от дълго време има здравословни проблеми, които на моменти се обострят. Не бяха малко и случаите, в които се налагаше да влиза в болница заради припадъци, но отново се връщаше към всекидневните си задължения в приютите си в Нови хан и Якимово.
Преди малко повече от година благородният духовник го беше закъсал и със здравето. Краката му започнаха да почерняват, а след преглед в болница се оказа, че страда от диабет. Преди това катастрофира тежко, но отново по чудо се размина с най-лошото. Имаше и случаи, в които вдигаше високо кръвно налягане и получаваше световъртежи и пак се налагаше хоспитализация.
Малко преди Великден образът на Богородица се яви в Черепишкия манастирНевиждано чудо се случи в Черепишкия манастир „Успение Богородично“ в навечерието на Великден! Образ…Apr 29 2019vijti.com

„Не е хубаво човек да се оплаква и приемаме състоянието, в което се намираме. Болят ме краката и ми трябва патерица, за да стана от леглото и да се движа. Но всичко става бавно и затова лежа. Когато има работа да се върши, тогава ми прииждат сили и ставам малко по-активен, но не е като преди“, каза още пред вестника благородният отец.
Дядо Иван сподели, че разчита на младите хора в приютите си да го отмятат в задълженията. Те насадили доматите, от които очакват богата реколта. „Господ е с нас и засега градушките и проливните дъждове ни пожалиха. Нямаме никакви поражения. Децата ходят на училище, но след това помагат по градините“, разказа отчето.

Той традиционно има проблеми със събирането на пари за плащане на сметките. „Пак имаме големи задължения за електричество. Това е много особен момент, защото ако не платим, после се плаща такса за включване и сумата става още по-голяма. Други години през юни имахме достатъчно средства, но тази е по-тежка. Народът обедня и започна все по-малко да дарява“, заяви с въздишка дядо Иван.
През зимата по неволя отец Иван и децата, които е приютил в Нови хан, караха на пости няколко седмици. Причината беше, че свещеникът едва свързваше двата края и нямаше пари за нещо различно от боб и консерви.
Източник: Petel
Манастирите в България: Светата обител, където деца проговарят и прохождат, излекуваните са многоДеца проговарят и прохождат в манастира „Свето Рождество на Пресвета Богородица“ край ямболското сел…Mar 16 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!