Нови факти около случая с пастора педофил в Сливен: Излязоха на яве още детайли

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Нови разкрития за пастора педофил в Сливен. Стана ясно, че има хора, които още през 2015 г. са подавали сигнали у нас срещу Даниел Хъл.
Тези, които са подали последния сигнал срещу него, остават анонимни, но според полицията къщите им са близо до Молитвения дом на пастора. В дома, заедно с него, живеели деца на възраст от 8-12 години. Явно финансовият мотив е карал и родителите и децата да мълчат за това какво се случва там, информира bTV.
На разпитите пред прокурор обаче момчетата разказали за действията на пастора и срещу него беше повдигнато едно от най-тежките обвинения – за блудство с повече от две малолетни лица.
Британският педофил от Сливен опитал да изнасили 4 момчета, грозят го до 20 години затворДаниел Ериксон-Хъл е задържан за 72 часа, Окръжната прокуратура в Сливен вероятно ще внесе искане за…Sep 13 2019vijti.com

Първият сигнал
Даниел Хъл става съсед на Елена Димитрова преди четири години, когато наема къща в сливенското село Самуилово. Жената разказва,че всеки ден в къщата идвали деца. Включително и нощем, подчертава жената.
Заради шума при съседа тя извикала полиция. „Децата тогава още на място ги попитахме какво правят с този човек, къде са родителите им, те отговориха,че родителите им знаят, той е пастор в квартал „Надежда”, грижи се за тяхното здраве, възпитание и образование”, разказва кметът на селото Павлина Христова.
Първото посещение на Даниел Хъл у нас е преди 5-6 години. Още тогава е имало информация,че е осъждан за детска порнография. Алексей Пампоров от Института за изследване на обществата и знанията при БАН посочи, че е получил информация от самите деца.

Благодетел или добър платец
След 15-месечна присъда за педофилия в родината си, Хъл се връща в Сливен. Сигналите за сексуални посегателства срещу деца пристигат преди половин година в Българския дарителски форум. С тях се свързва друг британец, който се занимава с дарения. И единственото място, на което помощта му е отхвърлена, е квартал „Надежда”.
„През януари получихме писмо от английски дарител, че този човек се намира в Сливен, събира средства от международни дарителски платформи и с тези средства си купува благоволението на родителите и прави това, което вече излезе в пространството”, посочи Красимира Величкова от организацията.

А в махалата в Сливен Хъл продължава да е благодетел, който не е блудствал с деца.
Така месеци по-късно, Би Би Си излъчват филма си за пастора. Разследващите у нас разказват, че го следят от юни, съвместно с британските служби.
„Два дни преди операцията BBC си пуснаха този материал. Съвсем ясно е,че в рамките на два дни не могат да се съберат доказателства и да бъде проведена такава операция”, категоричен е началникът на отдел „Киберпрестъпност” в ГДБОП Явор Колев.
Когато МВР нахлува в стаята на пастора, униформените го откриват с още шест деца, останали да спят при него.
От ГДБОП продължават да настояват за национален регистър на осъдените за блудство лица у нас, както и за законови пречки те да упражняват работа, свързана с контакти с деца.
Източник: Блиц
Лежал в затвора британски педофил живее необезпокояван сред деца в СливенБритански престъпник е засечен от английски журналист да живее сред деца в България, след като излеж…Sep 13 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!