Мая Манолова към здравния министър: Г-н Ананиев, няма да ви оставя на мира, няма да имате почивка

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Изключително остро послание отправи Националният омбудсман Мая Манолова към здравния министър Кирил Ананиев във Фейсбук. То е в отговор на откритото писмо към нея от Министерството на здравеопазването.
„Уважаеми господин Ананиев, като министър не сте в позиция да искате. Не сте в позиция да назидавате. Министрите са в позиция да дават на обществото. Министрите са слуги, а не господари на тези, които са ги избрали и от чиито данъци получават заплатите си.
Що се отнася до хаоса, тук съм съгласна. Виждам хаоса не само на протестите на медиците, виждам го в жалбите на гражданите до омбудсмана всеки Божи ден“, пише Манолова.
Мая Манолова: „Още една, две или три нули в сметките за парно и ще се върна в политиката“Омбудсманът Мая Манолова категорична, че ще се върне в парламентарната зала, ако политиците продължа…May 30 2019vijti.com

Омбудсманът обвинява Ананиев, че създава хаос в системата. „Не аз или гражданите сме източник на хаос в системата на здравеопазването. И да искаме, не можем да го създадем, защото не ние издаваме наредби, постановления, закони и административни актове. Източникът на хаос в която и да е сфера на държавното управление може да бъде само един – този, който има властта да го направи. Името му сега е Кирил Ананиев“, категорична е Манолова.

Няма да Ви оставя на мира! Няма да Ви дам и един ден почивка, докато не решите най-наболелите проблеми на здравната система. И не се съмнявайте, че ще изпълня това обещание!“, завършва емоционалното си писмо Манолова.
Припомняме, че омбудсманът Мая Манолова категорична, че ще се върне в парламентарната зала, ако политиците продължат да бавят проектите й.
„Още една, две или три нули в сметките за парно и ще се върна в политиката“. Това заяви Мая Манолова, разочарована, че работата й като национален омбудсман не дава достатъчно резултати.
Една от най-енергичните и популярни дами в обществените институции, бе категорична, че не може повече да чака, политиците да вземат отношение по проектите, по които работи.

„Бих обмислила влизане в политиката, ако се убедя, че усилията ми не дават резултати“, каза наскоро в интервю за Би Ти Ви Мая Манолова.
Дамата, която в последните години се превърна в своеобразен символ на надежда, за българските пенсионери и цялата общественост като цяло, не крие, че е подразнена, че продължават да се бавят важни нейни проекти.
Като такъв тя посочи проектът за ограничаване на свръх правомощията на банките, който все още не е подложен за обсъждане в пленарна зала, а което е по-лошо — няма и решение по него.
Друга битка, която Манолова води, е въвеждането на разбираеми сметки за парно. „Още една, две или три нули, и влизам в политиката“, додаде още тя, цитират от dnevnik.bg.
Източник: БЛИЦ
Мая Манолова празнува рождения си ден 3 дни: Омбудсманът отбеляза празника с шумен купон във вилата си в РударциВ продължение на 3 дни Мая Манолова празнува своята 54-та годишнина. Навръх рождения си ден миналата…May 9 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!