Как правилно да засадите лука през зимата, за да получите богата ранна реколта?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Правилно засаждане на лука за богата и здрава реколта

Правилно засаждане на лука за богата и здрава реколта. Ето какви правила трябва да спазвате.

Зимното засаждане има редица предимства пред пролетното:
– По-кратък вегетационен период и по-ранно събиране на реколтата.
– Расте много по-бързо, тъй като използва зимната влага и до настъпването на летните горещини вече има време да образува глави.
– По-рядко ще се налага да го плевите.
– Ако съберете реколтата в средата на лятото, можете да засадите друга култура на това място.
– Съхранява се добре в домашни условия.

С какво се подхранва доматеният разсад за здрава реколтаАко искате да имате здрава реколта от домати, трябва задължително да подхранвате разсада и да правит…Mar 11 2022vijti.com

Правилно засаждане на лука
Разсадът трябва да има време да пусне корени, докато земята не е замръзнала, но без да покълва. Обикновено, това отнема около 2 седмици през есента при нормално време.

Можете да определите по-точно времето за засаждане на лука, ако съблюдавате температурата: ако е 5-7 градуса, не се променя през седмицата и след това се очаква да се понижи до 0 градуса, можете да засадите лука.

Правила за зимно засаждане

Отстранете сухите и изгнили луковици. Засадете лука така, че разстоянието между луковиците да е 6-7 см, а между редовете 15 см.

Поръсете със земя и покрийте със сухи листа, слама, хумус, дървени стърготини или покрийте с парче агрофибър, за да предпазите лука от евентуално замръзване през зимните студове.

Хитър способ за засяване на морковите, без да се налага да ги разреждате. Получавате добра реколтаЗасяване на морковите по ефективен начин Сочни моркови, бързо поникване, няма нужда да разреждате ле…Mar 19 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!