Известната турска певица и актриса, позната като Сюрея от „Висше общество“, влиза в затвора

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Върховният съд на Турция потвърди присъдата на известната турска певица, театрална и киноактриса Зухал Олджай за обида към турския президент Реджеп Тайип Ердоган. У нас звездата е популярна с ролите си в сериалите „Висше общество“, „Ифет“, „Една любовна история“.
На първа инстанция актрисата получи присъда от 11 месеца и 20 дни затвор. Адвокатите й обжалваха, но Върховният съд отхвърли жалбата и потвърди дадената присъда на първоинстанционния съд. Според медиите в южната ни съседка присъдата е била потвърдена единодушно от състава на Върховния съд, което означава, че след броени седмици Зухал ще бъде тикната зад решетките.
Марта Вачкова и Владо Пенев застанаха пред олтара: Актрисата била с жълта рокля и вдигната коса СНИМКИЕдва два дни преди да стане на 60 години Марта Вачкова и Владо Пенев застанаха пред олтара, съобщи а…Aug 2 2019vijti.com

Драмата с нея изобщо не е отскоро. Тя започна още преди няколко години и по-точно на 5 август 2016 година, когато неизвестен мъж се обадил на номера на полицията в Турция – 155, и сигнализирал, че Олджай изпълнява в заведение в Кадъкьой песен, в която се съдържали обидни и непристойни думи срещу президента Ердоган. Вследствие актрисата беше обвинена за това, че променила текста на песента с цел да оскърби Ердоган. В защитата си пред съда Зухал Олджай отхвърли обвиненията, като заяви, че не е имала оскърбителен мотив, а само е искала да нагоди текста към ритъма и актът й в никакъв случай не бива трябвало да се разглежда като обиден, а по-скоро като закачка с публиката.

Обясненията й обаче не бяха приети, а тя не получи и подкрепата на свои колеги от гилдията, които не пожелаха да вземат позиция в скандала. Единствено почитателите на актрисата и нейните роднини се опитаха да я отърват от престой зад решетките, заливайки социалните мрежи с положителни думи и мнения за нея.
Всъщност това съвсем не е първа присъда за екранната Сюрея от „Висше общество“. През 2010 г. певицата бе осъдена да заплати парична глоба от около 2 хиляди евро за „обида на длъжностно лице“. Настощият й случай обаче е по-тежък, но въпреки това някои турски юристи смятат, че певицата и актриса все пак има шанс да бъде освободена условно, тъй като срокът на наказанието е по-малко от една година. Какво ще се случи тепърва предстои да видим.
Източник: Ретро
Алекс Сърчаджиева: Ако не бях станала актриса, сега сигурно щях да съм бизнес дамаОт нея искам единствено да стане достоен човек, казва актрисата Родена в София. Трето поколение актр…Jul 30 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!