Експерт: Хората живеят в заблуда, че купувайки имот, ще направят страхотна инвестиция

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Балоните на пазара на имоти се случват често. В момента повтаряме балона от 2008 г. Сегашният балон започна към 2016 г. В момента е крайно късно за покупка на жилище. Сега е време за продажба“, каза икономистът проф. Красимир Петров, по време на конференцията InvestPro, предава bTV.

Според него третото тримесечие на 2022 г. видяхме пика на балона. Пазарът вече се охлажда. От тази година жилищният пазар ще тръгне надолу.

„Балонът се характеризира с бързорастящи цени. Масово купуване на имоти. Често психологическият аспект е, че за хората купуването на жилище се смята за гениален ход. Хората смятат, че това е най-важната им стъпка“, коментира икономистът.

„Балонната икономика създава илюзорен просперитет. Всичко се купува на кредит. Има една лудост за купуване. Има висока инфлация и обезценяване на парите“, добави той.

„Хората живеят в заблуда, че купувайки имот ще направят страхотна инвестиция. Всъщност дългосрочната доходност от един имот е около 1%.

Краткосрочната доходност може да бъде по-добра, ако купите евтин имот и го продадете по-скъпо“, каза още той.

„Балонът се пука в рамките на 3-4 години. В този процес цените падат с около 50%, но това може да не е наведнъж, а в продължение на тези няколко години“, обясни още проф. Петров.

Астролог предсказа, че България ще има жена лидер, а цените на имотите предстоят да спаднатРадхавендран Мариапан е едва на 28 години, но вече е търсен астролог в страната си. Той живее в южна…Jul 22 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!