„В събота не спах от болки в гърлото, а в понеделник нямах ни болка, ни зачервяване“ – рецепта за БИЛКОВ СИРОП от читателка:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Възпаленото гърло е много неприятно състояние, което винаги отслабва тялото. Читателка на име Мартина сподели рецепта за приготвяне на натурален сироп за болно гърло , който според нея й е помогнал за кратък период от време.

„В събота вечерта ме заболя гърлото и усетих дискомфорт и от двете страни. Когато се погледнах в огледалото, видях, че цялото е зачервено, така че веднага разбрах, че имам възпаление и трябваше да предотвратя по-нататъшното развитие на гной.

Напоследък температурите са променливи, но е и сезонът на сезонните настинки и всички с по-слаб имунитет трябва да са особено внимателни. Направих тази рецепта за сироп, която си записах отдавна и на следващия ден вече нямах болка и зачервяване.

В понеделник бях на лекар и лекарят ми каза, че съм напълно здрава, няма нужда да пия нищо повече. Този сироп ми помогна много и ви препоръчвам да си го запишете, за случай, че вие ​​или някой ваш близък има нужда от него. Правете гаргара на всеки 2 часа за поне 30 секунди със следната течност:

сироп за болно гърло

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

1 лимон – прясно изцеден сок

2 супени лъжици мед

2 супени лъжици ябълчена киселина (ябълков оцет)

1 супена лъжица вода

ПРОЦЕДУРА:

Изстискайте сока от лимона, след което добавете останалите съставки (2 супени лъжици мед, 2 супени лъжици ябълков оцет и 1 супена лъжица чиста вода).

Разбъркайте добре, за да се разтвори медът и да се получи еднородна смес. Правете гаргара с тази течност на всеки два часа, колкото можете да издържите, но не по-малко от 30 секунди. Не поглъщайте течността, а я изплюйте в мивката. За изплакване на гърлото можете да използвате и солена вода или по-силен чай от градински чай, към който сте добавили мед. Чаят от див риган също помага много.

Освен това през останалата част от деня си направете чай от следните съставки: пригответе 250 мл вода, 1 супена лъжица маточина, 2 супени лъжици прясно изцеден лимон, мед на вкус. Залейте листата с вряла вода и оставете чая да се охлади до температура 36-37 градуса. След това добавете пресен лимонов сок и по желание подсладете с мед.

суха билка

По-долу може да прочетете още няколко рецепти за лечебни сиропи:

ЛЕЧЕБНИ СИРОПИ ЗА БОЛНО ГЪРЛО

1. Смесват се равни части мляко (за предпочитане козе), мед и запържен червен лук. Консумирайте по 1 чаена лъжичка на всеки два часа.

сок от лук

2. Направете сироп от равни количества мед и сок от червен лук. Консумирайте по 1 чаена лъжичка на всеки 2 часа.

3. РЕЦЕПТА ЗА БИЛКОВ СИРОП ЗА ГЪРЛО И СРЕЩУ КАШЛИЦА

Продукти:

200 г захар

300 мл вода

100 г лимон

1 супена лъжица корен от бяла ружа

1 супена лъжица сух градински чай

1 супена лъжица сух цвят от лайка

6 малки дафинови листа

1 супена лъжица мед

Приготвяне:

Първо пригответе лимона. Ако не можете да намерите органичен лимон, тогава поставете лимона, който имате, във воден разтвор със сода за хляб. Сложете една пълна чаена лъжичка сода за хляб в 300 мл вода и разбъркайте, докато содата се разтвори.

След това потопете лимона и го оставете да престои поне половин час. След това го изплакнете добре под студена вода. Сложете захарта в по-дълбок съд. Сложете съда на слаб огън и бъркайте бавно, докато се карамелизира.

Внимавайте да не я загорите, защото ще горчи. Свалете от котлона, добавете вряща вода и върнете отново. Бъркайте на слаб огън до разтопяване на карамела. След това във врящата течност се пускат корен от бяла ружа, салвия (градински чай), лайка, дафинов лист и нарязан на кръгчета лимон заедно с кората. Когато сместа заври, варете на умерен огън под капак 5 минути. Свалете от огъня и оставете да изстине.

Добавете лъжица мед към студения сироп и разбъркайте, докато медът се разтвори. Съхранявайте сиропа в стъклена бутилка и го съхранявайте в хладилник. Излизат около 400 мл сироп.

 Употреба за възрастни: 3 х 1 лъжица на достатъчен интервал от храненето, може преди или след храна.

Тя е много уморена и постоянно иска да спи. Оказа се, че причината е в гърлото Щитовидната жлеза произвежда хормони, които регулират метаболизма и клетъчния растеж и пряко засяга…Apr 14 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!