Алибегов: Протест ще има! Отваряме по италианския модел на 1 февруари

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Протест на заведенията, които членуват в двете организации Сдружение на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията, все пак ще има утре пред Министерски съвет. Това обяви Ричард Алибегов на импровизиран брифинг от неговото заведение в София.

Фитнесите отварят легално на 1 февруари, заведенията – независимо от решението на ЩабаФитнесите ще отворят на първи февруари след като представители на бранша са получили уверението на з…Jan 23 2021vijti.com

„Имаше информации сутринта, че сме се отказали от протеста и от отварянето по италианския модел. Е, не сме се отказали. Ние ще отворим на 1 февруари дневните заведения и протест пред Министерски съвет утре от 12:00 часа ще има”, каза Алибегов. Той обясни, че от 1 февруари неговото заведение ще отвори врати по последните предписания на здравните власти, преди да бъдат затворени – намален капацитет и спазване на дистанция.

„ Не мога да ви кажа колко заведения ще отворят, всеки решава сам за себе си, аз ще отворя на 1-ви. Не сме имали покана за среща със здравния министър, ние нашата позиция сме си я казали, няма нужда от втора и трета среща”, каза още ресторантьорът. Припомняме, че по-рано имаше среща между здравния министър и представители на  Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация. От нея излезе информация, че заведенията ще отворят на 1 март.

На въпрос къде се къса нишката с властите, Алибегов каза, че са се взели решения, които са нагнетили обстановката.

„Не бих казал, че се къса нишката. Министерството на здравеопазването взеха решения, които нагнетиха обстановка. Защо в хотелите ресторантите работят,  а извън тях – не, няма логично обяснение за това действие. Не може да се нарочват едни обекти за по-сигурни от други”, каза председателят на БАЗ.

Емил Коларов от другата браншова организация заяви, че все още не са изплатени парите, които са обещани.  Той каза, че не знае защо има забавяне, като парите за помощ на служителите са изплатени само за ноември, а в някои по-малки градове частично за декември.

„Маршът на свободата“ набира сила, още организации подкрепиха заведенията и протеста имСъюза на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията обяви на Фейсбук страниците си …Jan 23 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Макар да е една от най-красивите и елегантни представителки на…
error: Content is protected !!