10 трика, с които цветята вкъщи ще растат и цъфтят целогодишно

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Тайната на красивата домашна цветна градина е проста: растенията трябва да бъдат добре нахранени, в противен случай не чакайте буйна зеленина или добър
цъфтеж.
Твърда „диета“ е когато едно растение има недостиг на хранителни вещества за дълго време , това обикновено води до заболяване Но как правилно да направите здравословно меню за зелените ви домашни любимци, предвид различните им вкусове?
1) Почти всички растения обичат захар. Разтворете 1 ч. лъжица захар във водата, с която ще поливате растението и вижте само какво ще му се случи
2) Добър ефект дава рициновото масло (1 чаена лъжичка на 1 литър вода)
Ако обичате цветята, но се боите, че вкъщи нямате много дневна светлина, тези растения ще ви паснат идеалноКой не иска домът му да е украсен с красиви растения? Много домакини полагат похварни усилия да си с…Feb 16 2019vijti.com

3) Дървесната пепел е много полезна за растенията (както за хранене, така и за профилактика на заболявания). За да се приготви разтвор на 1 супена лъжичка пепел трябва да се сложи 1 литър вода Поливането се прави 1 път на 10 дни.
4) Поливането на растенията може да бъде и с плодова инфузия- слагате корите от портокалите във вода и оставяте за ден да преседи. Това е всичко!
Подхранваща инфузия за напояване е готова!
5) Имунитетът на стайни растения перфектно се подобрява с пръскането на разтвор с аспирин. Една таблетка се разтваря в един литър вода.

6) Разреден сок от алое също е хубав вриант за всички обикновени стайни растения.Трябва да разтворите една чаена лъжичка сок в половин литър вода.
7) Фикусите могат да се напояват веднъж месечно с подсладена вода. Един литър вода седна чаена лъжичка захар. Листата от тези растения могат да бъдат избърсвани с мляко. Това ще им даде блясък и красота.
8) Инфузията с гъби ще помогне на вашите растения да изглеждат здрави и красиви. Накиснете нарязани ядливи гъби в съотношение 1 към 1.
След един ден, изсипете инфузията, а гъбите отново сложете във вода. За един ден гъбената вода за напояване ще бъде готова.
9) Вземете 1 ампула витамин В12 и разредете в един литър вода. Можете да захранвате растенията вкъщи с този витамин два пъти месечно.

10) Банановата кора, богата на калий, магнезий и фосфор, може да се използва за растителна трансплантация. На върха на корена поставете слой от фино нарязана бананова кора, сложете пръст и засадете растението
Източник: За Жената
18 000 стръка цветя като цветни килими в три оранжерии са животът и любовта на трима българи18 000 стръка цветя като цветни килими в три оранжерии са животът и любовта на Станислава и Димитър …Jan 12 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!