Това е най-добрата съставка за бърз растеж на косата – лекува оплешивяване

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако искате гъста и блестяща коса , имаме точната рецепта за това! Знаете ли, че сокът от червен лук може да помогне много за предотвратяване на косопад , предотвратяване на растежа на сива коса, като същевременно ускорява растежа и подобрява качеството на косата?

Скоростта, с която расте косата определено зависи от генетиката, но и от различни външни и вътрешни фактори. За да се осигури максимална скорост на растеж, могат да помогнат някои домашни препарати, чиито рецепти се предават от поколение на поколение.

Твърди се, че методът с червения лук, който се смята за много ефективен, се използва и в Холивуд.

красива гъста коса

В няколко отделни проучвания е доказано, че червеният лук предотвратява косопада в цели 87% от случаите. И вие сами ще бъдете изненадани от вида на косата си в рамките на един месец. Дерматолозите казват, че няма вредни ефекти върху скалпа и косата.

КАКВА Е ТАЙНАТА НА ЧЕРВЕНИЯ ЛУК?

– Богат е на сяра, която насърчава производството на колаген – ключът към растежа на косата.

Сокът от лук също е чудесен за кръвообращението, намалява възпалението на кожата и има антибактериален ефект.

червен лук

Този сок от червен лук ще направи косата ви по-здрава, тъй като ще позволи на фоликулите да се отворят и ще предотврати евентуална инфекция.

Тези, които са използвали този метод, казват, че резултатите след един месец са отлични!

сок от лук

РЕЦЕПТА ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА С ЧЕРВЕН ЛУК:

Обелете и настържете две до четири глави червен лук, след което изстискайте сока (или ги смесете в блендер, след което прецедете сока им през тензух или гевгир).

Добавете лъжица мед към сока и разбъркайте.

Масажирайте главата си с този сок и го оставете да действа около 15-30 минути. Миризмата е силна, но си заслужава усилието. Можете дори да оставите маската да действа до един час, ако не бързате.

След третирането измийте косата си както обикновено. Лечението трябва да се прилага два до три пъти месечно.

Какво се случва, ако измиете косата си преди лягане и си легнете с мокра косаПоради ускорения ритъм на живот не винаги е възможно правилно да планирате деня си и да отделите дос…Jul 24 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!