Сложете малко ОЛИО в МЛЯКОТО: Получавате за нула най-вкусния сос, който дори го няма в ресторанта!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

По много лесен и лесен начин можете да приготвите най-вкусния сос, който подхожда на всяко ястие. В рецептата по-долу ще го подправим с малко чесън, зелен лук и магданоз, но след като знаете как да приготвите основата, ще можете да я коригирате с подправки по ваш вкус.

Това, от което се нуждаете, за да приготвите този вкусен кремообразен сос, е кухненски пасатор, който обикновено се използва за приготвяне на крем супи, сосове и майонеза. С негова помощ се ускорява целият процес на разбиване и сосът е готов за минута. Ето какво ви трябва за Най-вкусния и лесен сос :

Най-вкусният и лесен сос

Продукти:

50 мл прясно мляко

100 мл зехтин или обикновено олио

3 супени лъжици лимонов сок

1/2 чаена лъжичка сол

смлян черен пипер на вкус

1 скилидка чесън (може и повече)

1-2 стръка млад зелен лук

1 супена лъжица ситно нарязан пресен магданоз (може да бъде и замразен)

Приготвяне: 

Сложете млякото (50 мл) в тясна по-дълбока купа или буркан, след което добавете олиото (100 мл). Можете да използвате студено пресован зехтин, който е най-здравословен за хранене, който има силен и характерен мирис и вкус. Ако искате по-неутрален сос, използвайте обикновено олио.

олио и мляко

сос олио и мляко

Потопете пасатора в купата чак до дъното, след което започнете да бъркате за една минута, без да местите пасатора. Когато забележите, че на дъното започва да се образува гъста емулсия, започнете постепенно да движите накрайника.

сос в пасатор

Движете го бавно нагоре и надолу, като всеки път го повдигате малко по-високо, докато цялата смес стане гладка и получите приятно кремообразно съдържание, което наподобява майонеза.

След това се изстисква половин или цял лимон, след което се добавят три пълни супени лъжици към вашата „майонеза“. След това добавете сол на вкус (около половин чаена лъжичка) и подправете с малко прясно смлян черен пипер.

сос майонеза

сос подправки

Изстискайте скилидка чесън през преса (или го нарежете на ситно) и след това добавете ситно нарязан зелен лук. От подправките може да добавите копър, магданоз, див лук и други подобни. Ние добавихме супена лъжица ситно нарязан магданоз.

лесен сос

Отново разбъркайте всичко добре с пасатора, докато съставките се изравнят и получите гладка кремообразна смес. Сосът ви е готов и можете да го сервирате със зеленчуци или към основното ястие.

лесен универсален сос

универсален домашен сос

Приятен апетит!

Потрудете се 10 минути и ще си имате обяд за чудо и приказ! Уникално сочни пържолки: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Приготвянето на то…Dec 31 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!