Правнучката на Ванга: „Никога не съм искала дарбата й. Много малко от писанията за нея са истина“

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Макар вече отдавна да не е сред живите, баба Ванга живее в спомените на своите наследници – децата и внуците на нейната осиновена дъщеря Венета. Сега правнучката на пророчицата, красивата Кристина Граховска, даде първото си интервю, в което говори за своите спомени за баба си.

„Никога не съм искала дарбата на прабаба ми Ванга.

Не съм я и имала. То способностите не се предават по род или по кръв, а са от Господ тези неща. Освен това, животът на баба ми никак не е бил лесен. Да си свързан с болките и мъките на толкова хора и те да са всеки ден пред дома ти. Това е живот, отдаден на хората. Защото рядко някой е идвал за хубаво при баба Ванга.“ Това споделя в първото си интервю правнучката на пророчицата – красивата Кристина Граховска. Момичето е внучка на единствената дъщеря на Ванга – Венета Гущерова.

Думите й по-горе са по повод писанията на журналисти, че е наследила дарбата на великата Ванга – отключила я била в тийнейджърска възраст според някои медии.

„Баба ми Венета също е много интересна жена, но и тя не иска да говори, защото много се измисля по темата за Ванга. Тя идва постоянно при нас тук, в Благоевград, за да вижда детенцето ми Алис, което е вече на две години. Ние сме постоянно заедно и непрекъснато си разказваме истории. Целият ни род сме много вярващи, набожни. Това, което се пише за Ванга, много малко е истина. Небивалици изписват постоянно и затова сме решили да не говорим в публичното пространство“, казва Кристина.

правнучката на Ванга сватба

Младата жена е майка на момиченцето Алис, което е кръстила на 40-ия му ден. „Винаги съм се вслушвала в думите на Ванга и на баба ми, че човек не трябва да иска много, а да се задоволява и с малкото, защото ако искаме много, трудно можем да платим цената за него“, казва Граховска.

Кристина е трудолюбива от малка и преди да роди, е имала салон за красота. С днешна дата тя учи маркетинг и смята да се пренася в София при новия си любим. „След като завърша, ще го мислим къде да живеем“, казва правнучката на пророчицата.

В момента Кристина е с нов мъж, а преди известно време се е разделила със съпруга си Владислав Пашалиев от Петрич. „Сега срещнах любовта и се надявам, като поотрасне дъщеря ми, да свържем живота си с него в брак“, казва красавицата.

През 2018 г. наследничката на голямата пророчица вдигна сватба с полицая Владислав Пашалиев от Петрич. Церемонията се състоя в Благоевград. Двамата млади тогава получиха благословия лично от дъщерята на Ванга – Венета. За венчавката си Кристина получила от нея ценен подарък – златна монета, която се предавала от ръка на ръка по женска линия, твърдят в Благоевград. Двамата с Владислав нямат общи деца.

„Баба ми много вярва в брака. Вярва и във всичко, свързано с Господ, аз също. Някой ден, ако разкаже за Ванга, със сигурност ще се убедите колко прекрасна жена е“, казва Кристина за баба си.

В едно от редките си интервюта тя споделя, че Ванга е била като всички останали майки – карала й се, но и я обичала и много се грижила за нея. „Аз съм дошла на две години и половина в нейния дом. Когато сутрин ставах, закуската ми беше готова и дрехата ми беше изгладена. Гушкахме се, тя ме обичаше, галеше ме“, спомня си Венета пред медиите. Като малка не осъзнавала какво е Ванга, а като пораснала, разбрала, че множеството хора неслучайно се събирали пред дома им.

Венета признава, че е опитвала веднъж да излъже Ванга, и пророчицата я хванала. „Изхарчих едни пет лева, но й казах, че съм ги изгубила. Тя ме хвана, че в сладкарницата съм ги изгубила и съм черпила приятелките, което беше факт. Просто не можеше да скриеш нищо от нея. Мен ме беше страх да я излъжа нещо, за да не ми вика после“, разказва Венета.

Днес щерката на ясновидката продължава да живее скромно в Петрич и да се радва на многолюдното си семейство. Дъщеря й Димитрина Митрева е известна със своите ръчно изработени цветя от хартия и именно с такива бе украсила сватбата на дъщеря си преди години.

Венета продължава да не иска да пише книга и да разказва за живота си с Ванга, тъй като много се спекулирало с всичко около нея, не само с пророчествата й. Тя недоумява и защо името на Ванга фигурира в спомените на хора, за които се знае, че никога, ама никога не са били близки с нея. Такива имало сред петричани, но и от страната. „Като знам отношението на някои нейни съседи, които при обиските в къщата ни говореха какво ли не, плюеха я страшно, а след смъртта й разказват небивалици за близостта си с майка ми, просто не е за вярване. Пишат се нейни приятели, а майка си замина от този свят с тъга от такива като тях. До последно носеше спомена как се подиграваха на способностите й“, признава болката си дъщерята й Венета.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!