Заровени кюфтета – царски пир за жълти стотинки! Как може нещо толкова елементарно да е толкова вкусно?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не е нужно да купувате скъпи продукти, за да приготвите вкусна вечеря или обяд . Съставките може да са възможно най-прости, но резултатът да е невероятен! Днес искаме да ви предложим рецепта за необичайна запеканка от кюфтета и тиквички , като първото се пече във второто. Подобно ястие с кайма и тиквички ще нахрани вкусно цялото семейство, а приготвянето му е елементарно. Не пропускайте да опитате да сготвите заровени кюфтета , защото определено ще станат любими на всички!

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Заровени кюфтета

Продукти (изчислени за тава 30×24 cm):

700 г пилешка кайма

100 г лук

сол, черен пипер на вкус

200 г ориз

700 г тиквички

1/2 ч.л. сол за тиквичките

олио за намазване на тавата

пресни зелени подправки

Приготвяне:

Настържете тиквичките на едро ренде, поставете ги в дълбока купа, добавете солта, разбъркайте и оставете настрана за 10 минути, за да изтече сокът.

След това изстискайте добре тиквичките и ги върнете обратно в купата.

Смесете тиквичките с предварително сварения до готовност ориз.

Добавете и едро настърганото сирене. След това разбийте яйцата и разбъркайте, за да се получи хомогенна смес. Не солете ориза, докато го варите.

Намажете тавата с олио, разпределете сместа с тиквички и загладете. Най-добре е да използвате йенски съд за готвене, тъй като всичко в него се пече равномерно, не изгаря и не залепва.

Сега е ред на кюфтетата: сложете каймата в дълбока купа и я смесете със ситно нарязан лук. Подправете със сол, черен пипер и разбъркайте.

Оформете каймата на малки кюфтета, в нашия случай – 12.

В тиквено-оризовата маса направете дупки и поставете кюфтетата в тях.

Загрейте фурната на 180-190 ° и поставете вътре тавата. Време за печене – 40-45 минути. Но следете фурната си, защото всяка пече различно! Можете да регулирате температурата по време на печене. Основното е цялата влага да се изпари.

Накълцайте пресните подправки и ги поръсете върху приготвените заровени кюфтета.

Най-вкусно е с копър, но може да използвате каквото ви харесва.

Да ви е сладко!

Кюфтетата ще станат още по-сочни и вкусни, ако добавите това в кайматаВсеки кулинарен специалист знае, че каймата трябва да съдържа не само месо, но и други съставки, кои…Oct 8 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!